Igre
20.04.2011 13:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo kmalu z novo igralno konzolo

Wii po večpredstavnostnih možnostih zaostaja za konkurentoma
Wii po večpredstavnostnih možnostih zaostaja za konkurentoma

Podjetje Nintendo je poleti leta 2006 na računalniškem sejmu E3 predstavilo takrat zelo napredno igralno konzolo, ki je dalj časa nastajala pod kodnim imenom Revolution. Tu je seveda šlo za igralno konzolo Wii, ki je tako rekoč čez noč postala pravi prodajnih hit. Ker je od predstavitve izjemno priljubljene igralne konzole minilo že skoraj pet let, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Nintendo na letošnjem igričarskem festivalu E3 predstavil njegovo dostojno naslednico.

Nova generacija Nintendove igralne konzole (sedma zapovrstjo) naj bi bila opremljena s prodajno oznako Wii 2 oziroma HD in naj bi bila občutno zmogljivejša od njene predhodnice. Ta naj bi namreč omogočala poganjanje računalniških iger v visoki ločljivosti. Po nekaterih napovedih naj bi bila novinka celo zmogljivejša od konkurenčnih konzol Xbox 360 in PS3. Igralna konzola Wii 2 naj bi bila za nameček še polno združljiva s predhodnico, kar pomeni, da bo na njej mogoče igrati zdajšnje računalniške igre.

Nova generacija Nintendove igralne konzole naj bi prinesla še daljinec z zaslonom, občutljivim na dotik, zmogljivo spletno kamero in izboljšano zaznavanje gibanja. Novinka naj bi bila opremljena celo z modrim laserjem za prebiranje zgoščenk Blu-Ray oziroma optičnih medijev z gostejšim zapisom podatkov. Več o prihajajoči igralni konzoli Nintendo Wii 2 oziroma HD naj bi bilo znanega na letošnjem igričarskem festivalu E3, ki bo potekal v Los Angelesu med 7. in 9. junijem. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku