Računalništvo, telefonija
07.08.2010 07:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naslednik najbolj priljubljene GPS naprave za pohodništvo je že v prodaji

Naslednik najbolj priljubljene GPS naprave za pohodništvo je že v prodaji
Naslednik najbolj priljubljene GPS naprave za pohodništvo je že v prodaji

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, predstavlja serijo robustnih ročnih GPS naprav GPSMAP62 z novo obliko, kartografskimi možnostmi in mnogo tehničnimi inovacijami, ki jih imajo radi lovci, pohodniki in iskalci »geocache« zakladov vseh starosti.

»Serija GPSMAP 60 je bila ena najbolj popularnih produktnih linij in nova serija GPSMAP 62 je izboljšala obliko in funkcionalnost ter s tem najboljšo napravo v svojem razredu,« je povedal Dan Bartel, podpredsednik svetovne prodaje Garmin. “Če uporabljate Garmin že leta ali kupujete vašo prvo ročno GPS napravo, je GPSMAP 62 idealen, saj vključuje nove preboje v rekreacijski tehnologiji na prostem z dobrim občutkom priljubljene predhodne naprave.”

Naprava ima na soncu berljiv barvni zaslon diagonale 6,6 cm, do 20 ur avtonomije z dvema AA baterijama, visoko odziven GPS sprejemnik ter zunanja quad helix antena pa omogočata, da je sprejem signala izvrsten. Osnovni model GPSMAP 62 vsebuje prednaloženo osnovno kartografijo sveta s senčenim reliefom, lahko pa dodatno naložite še topografsko, cestno ali navtično kartografijo.

Model GPSMAP 62s ima vgrajen tudi 3-osni kompas, barometrični višinomer ter omogoča brezžičen prenos podatkov med združljivimi napravami. Uporabniki lahko spremljajo barometrični pritisk, kar omogoča spremljanje sprememb vremenskih razmer. Na napravi je prednaložena osnovna kartografija sveta, lahko pa dodatno naložite še topografsko, cestno ali navtično kartografijo.

Uporabniki se lahko poslužujejo spletne strani Garmin Connect, kjer spremljajo opravljene poti ter aktivnosti in jih izmenjujejo z drugimi uporabniki Garmin preko e-pošte, Facebook-a itd. Naloženih je namreč več kot 20 milijonov aktivnosti. Spletni portal je tudi v slovenščini, omogoča prikaz več podatkov, grafikonov, novih funkcij ter prikaz na Google Earth. Prav tako lahko na napravo namestijo rasterske karte (digitalizirane papirnate zemljevide), kjer želene karte preko Google Earth umerijo ter namestijo na napravo. Lahko uporabljajo tudi satelitske posnetke Garmin BirdsEye. To so plačljivi satelitski posnetki, na katerih si lahko uporabnik ogleda svojo destinacijo ali pot ter jo prenese na napravo.

Iskalci geocache zakladov pomagajo ohranjati okolje brez papirnatih zemljevidov in si s pomočjo GPSMAP 62 naložijo informacijo o geocache zakladu neposredno na napravo. Naprava shrani in prikaže ključne informacije kot so lokacija, teren, težavnost, namigi in opis. Več informacij se nahaja na spletni strani www.garmin.com/geocaching.

Naprava podpira tudi slikovno navigacijo ter priklop na računalnik preko USB povezave visoke hitrosti, kar omogoča hitrejši prenos kartografije in ostalih podatkov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku