Računalništvo, telefonija
30.04.2010 14:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najdražja blagovna znamka je še vedno Google

Google se dobro bori z gospodarsko krizo.
Google se dobro bori z gospodarsko krizo.

Analitska hiša Millward Brown Optimor je v sodelovanju s časopisno hišo The Financial Times pripravila nov seznam BRANDZ Top 100 Most Valuable Global Brands, v katerem najdemo kar sto najvidnejših oziroma bolje rečeno najdražjih blagovnih znamk podjetij širom sveta. Analitiki zatrjujejo, da je Google še vedno najmočnejša in najdražja blagovna znamka na svetu, saj je bila njegova vrednost ocenjena na kar 114,3 milijard ameriških dolarjev oziroma 86,2 milijard evrov.

Lastniku zdaleč najbolj priljubljenega spletnega iskalnika in raznovrstnih spletnih aplikacij sledi računalniški gigant IBM, ki je tako rekoč po desni strani prehitel podjetje Microsoft. Njegova vrednost je bila namreč ocenjena na 86,4 milijard dolarjev oziroma 65,2 milijard evrov. Apple pa je prehitel legendarno blagovno znamko Coca-Cola, saj se vrednost njegove blagovne znamke giba okoli 83,2 milijard dolarjev oziroma 62,8 milijard evrov.

Vsekakor je zanimivo tudi to, da se je na seznam BRANDZ Top 100 Most Valuable Global Brands kot prvič uspelo uvrstiti priljubljeni socialni mreži Facebook. Vrednost njegove blagovne znamke se je namreč v letošnjem letu povzpela na 5,5 milijard dolarjev oziroma 4,1 milijard evrov. Pri tem velja še omeniti, da je analitska hiša Millward Brown Optimor seznam najdražjih blagovnih znamk pripravila na podlagi obsežne raziskave, ki je zajemala tako poslovanje družb kot njihovo priljubljenost med potrošniki.


Prijavi napako v članku