Računalništvo, telefonija
04.04.2014 09:05

Deli z drugimi:

Share

Nadgradnja za Windows 8.1 že 8. aprila!

Nadgradnjo za operacijski sistemu Windows 8.1 se bo nedvomno splačalo namestiti!
Nadgradnjo za operacijski sistemu Windows 8.1 se bo nedvomno splačalo namestiti!

Čeprav se je povpraševanje po operacijskem sistemu Windows 8.1 v zadnjih nekaj mesecih opazno izboljšalo, nanj trenutno prisega le 4,89 odstotkov uporabnikov osebnih računalnikov (http://bit.ly/Win7-Win8). To se utegne kaj kmalu spremeniti, saj bo podjetje Microsoft že 8. aprila letos uporabnikom ponudilo prvo nadgradnjo zanj. Ta bo dejansko na voljo na isti dan, ko bo računalniški gigant dokončno ukinil vsakršno obliko podpore za operacijski sistem Windows XP in tako zanj ne bo več na voljo niti najnujnejših varnostnih popravkov.

Ključna novost prve nadgradnje za operacijski sistem Windows 8.1 bo nedvomno vrnitev klasičnega gumba »Start«, ki bo uporabnikom ponujal možnost neposrednega dostopa do vseh nameščenih programov preko klasičnega grafičnega vmesnika. Podjetje Microsoft je v novost vključil še številne druge »bombončke«, kot so prenovljen grafični vmesnik »Metro«, ki omogoča zapiranje, pomanjševanje in pripenjanje ob stran drugim aplikacijam, možnost pomanjševanja, večanja in odpenjanja ploščic ter povezavo do nadzorne plošče na namizju, kjer najdemo naprednejše nastavitve. Poleg tega so Microsoftovi programerji poskrbeli še za izboljšano upravljanje s sistemskim pomnilnikom in prostorom na trdem disku, ki pripomore k nekoliko hitrejšemu delovanju na starejših namiznih in prenosnih računalnikih.

Vse ključne novosti in prednosti nadgradnje za operacijski sistem Windows 8.1 si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Win8-1Upd.


Prijavi napako v članku