Računalništvo, telefonija
05.04.2018 01:36
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na sedežu YouTuba prišlo do streljanja – več ranjenih, ena smrtna žrtev

Na sedežu YouTuba prišlo do streljanja - več ranjenih, ena smrtna žrtev
Na sedežu YouTuba prišlo do streljanja - več ranjenih, ena smrtna žrtev

Včerajob 12.46 po lokalnem času je na sedežu YouTuba v San Brunu, v Kaliforniji, prišlo do streljanja. Vodja policije je na tiskovni konferenci dejal, da so policijske enote na kraj dogodka prišle v nekaj minutah. Ed Barberini je potrdil, da so bili med streljanjem štirje ranjeni, ki so bili takoj odpeljani v bolnišnico, poleg tega pa so našli eno mrtvo osebo, ki je po zadnjih podatkih naredila samomor. “Verjamemo, da je edina žrtev bila tudi strelka, vendar še vedno čakamo na potrditev forenzikov”, je dodal Barberini.

Policija je potrdila, da je strelski pohod izvedla oseba ženskega spola, vse štiri ostale žrtve pa naj ne bi bile v smrtni nevarnosti. Oblasti so takoj evakuirale več sto zaposlenih, medtem ko so nadaljevali z iskanjem ostalih potencialnih strelcev. Google je evakuiranim ponudil zatočišče v svojih prostorih v San Brunu.

Strelski pohod je tako kot po navadi požel veliko zanimanja na raznoraznih družbenih omrežjih. Če pogledamo Snap Maps fotografije lahko vidimo, da so okrog poslovnih prostorov zasledile masovne evakuacije. Poleg fotografij številnih policijskih avtomobilov so žrtve lahko zaznale prisotnost ekipe za deaktivacijo bomb in ostala akterje kot so novinarji, gasilci itd.

Google je v izjavi za javnost potrdil sodelovanje s policijo in obljubil nadaljne informacije, ko bodo znane podrobnosti. Podjetje je med drugim potrdilo tudi to, da je lokacija streljanja sedež YouTuba, preko svoje Google Maps aplikacije pa je opozarjalo na bližnje zapore cest.

San Francisco General Hospital, bližnji travmatski center, je sprejel tri žrtve strelskega pohoda. Po besedah Breta Andrewa, predstavnika za odnose z javnostmi, sta med žrtvami bile dve osebi ženskega spola, stari 27 in 32, ena od njiju je utrpela hude poškedbe, medtem ko je druga bila lažje ranjena. Tretja žrtev moškega spola je bila v kritičnem stanju.


Prijavi napako v članku