Telefoni
29.11.2012 13:08

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 5 uničen že po dveh mesecih uporabe

Zaradi nekakovostne in površne elektrolitske oksidacije površine aluminija pri pametnem mobilnem telefonu iPhone 5, so mnogi strokovnjaki svetovali nakup zaščitnega etuija. Tisti, ki tega nasveta niso upoštevali, se po le dveh mesecih uporabe pritožujejo nad uničenim videzom mobilnika.
Brez uporabe zaščitnega etuija bo mobilnik iPhone 5 že nekaj mesecih običajne uporabe izgledal nadvse obrabljen.
Brez uporabe zaščitnega etuija bo mobilnik iPhone 5 že nekaj mesecih običajne uporabe izgledal nadvse obrabljen.

Prvi kupci črne različice pametnega mobilnega telefona iPhone 5 so bili nad kakovostjo izdelave zelo razočarani, saj se je eloksiran rob poškodoval že ob povsem nežnem ravnanju z napravo. Zaradi nekakovostne in površne elektrolitske oksidacije površine aluminija so mnogi strokovnjaki svetovali nakup zaščitnega etuija (http://goo.gl/thxaN) in tisti, ki tega nasvet niso upoštevali, se po le dveh mesecih uporabe pritožujejo nad uničenim videzom mobilnika. Fotografije poškodovanih Applovih mobilnikov iPhone je javnosti razkril spletni portal Gizmodo (http://goo.gl/HySaU). Iz njih je razvidno, da je največ poškodb nastalo na robovih ohišja.

Priznati si moramo, da se vsak mobilni telefon ob redni uporabi poškoduje na takšen ali drugačen način, predvsem pa se tu ne moremo izogniti praskam in udarcem. Ker pa kupci pametnih mobilnih telefonov iPhone za obliko naprave odštejejo zajeten nakup denarja, ti upravičeno pričakujejo, da bo mobilnik ob »normalni« uporabi imel dostojen videz vsaj leto dni.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku