Računalništvo, telefonija
12.12.2017 13:33
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Edge za Android presegel vsa pričakovanja!

Novi Microsoft Edge za Android se obnese naravnost fantastično.
Novi Microsoft Edge za Android se obnese naravnost fantastično.

Podjetje Microsoft je nedavno predstavilo končno različico svojega spletnega brskalnika Edge za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android, kar je presenetilo mnoge. Novost pa je takoj pritegnila zanimanje tudi najzahtevnejših uporabnikov, saj nudi vse sodobne možnost sinhronizacije podatkov (vključno z gesli in seznami zaznamkov) med različnimi napravami in s tem nemoteno prehajanje z mobilnih naprav na računalnike z operacijskim sistemom Windows 10 in obratno. Možnost Hub View omogoča lažje upravljanje vsebin, kot so seznam spletnih strani, označenih za poznejše branje, zgodovino brskanja in seznam zaznamkov. Tu je na voljo tudi možnost lažjega branja vsebine spletne strani brez nepotrebnih elementov, kot so oglasi. Pri zanimivem mobilnem brskalniku Edge Mobile seveda ne gre spregledati vgrajenega bralnika kod QR za enostavno deljenje vsebin, zasebno deskanje in glasovno iskanje spletnih strani.

Zaradi odlične zasnove so uporabniki mobilnih naprav Android Microsoftov mobilni spletni brskalnik Edge takoj vzljubili. V zgolj nekaj dneh je bil namreč z uradnega spletnega portala Google Play prenesen med enim milijonom in pet milijoni krat (številke prenosov so na portalu prikazane v razredih), kar je presenetilo mnoge. Končna različica Microsoftovega mobilnega brskalnika Edge Mobile za Android je na voljo na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://bit.ly/Microsoft-Edge-Android. Za uporabnike Applovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pa je ta na voljo za prenos na povezavi http://bit.ly/Microsoft-Edge-iOS.


Novost v tem trenutku žal še ni na voljo vsem uporabnikom, saj je različica za Android trenutno dosegljiva le uporabnikom v Kanadi, Avstraliji in Indiji, medtem ko je različica za iOS na voljo za prenos v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Franciji in na Kitajskem. Kmalu pa bo seveda na voljo še nam.


Prijavi napako v članku