Telefonija
30.01.2008 10:29

Deli z drugimi:

Share

LG Viewty

LG Mobile se je v neizprosno tekmo med proizvajalci mobilnih telefonov vključil nekoliko pozneje kot ostali veliki igralci, a je s svojimi zmogljivimi in hkrati oblikovno dovršenimi in izvirnimi modeli ubral hitro in nezadržno pot navzgor. Ena od najnovejših ikon korejskega proizvajalca, katerega matična družba LG s svojimi novostmi postavlja nova merila na številnih področjih zabavne elektronike, je tudi model Viewty, ki te dni prihaja v prodajno mrežo vseh slovenskih mobilnih operaterjev. V prosti prodaji bo cena za LG Viewty znašala 550 evrov, pri mobilnih operaterjih bo z vezavo za različna obdobja cena subvencionirana in ustrezno nižja.

LG Viewty se v prodajnih katalogih predstavlja kot mobilni telefon, a se mu ob tem morda godi krivica, saj je v elegantnem črnem ohišju ob velikem in preglednem zaslonu, (3 palčni, ločljivost WQVGA – 240×400 pikic) ki je občutljiv na dotik in tako jamči preprosto upravljanje z napravo, tudi pravi večpredstavni silak, ki dokazuje, da je funkcionalnost lahko tudi lična.

Že prvi poskus uporabe bo nazorno dokazal, da je LG Viewty ob pestrih funkcijah mobilnega komuniciranja tudi izjemen fotoaparat. Med drugim se ponaša z ločljivostjo 5 milijonov pikic in dvema svetovnima novostma v svetu pametnih mobilnih telefonov z vgrajenim fotoaparatom: možnostjo ročnega nastavljanja žariščne razdalje (fokusa) in stabilizatorjem slike. Omenjeni novosti sta dobrodošli za vse, ki od fotoaparata pričakujejo več, kot le privzete nastavitve, saj jim omogočajo ustvarjanje fotografij po njihovem navdihu in željah tudi v zahtevnejših razmerah. Seveda pa ima Viewty tudi samodejno ostrenje (Auto Focus) za vse tiste, ki mu bodo upravičeno zaupali pri ustvarjanju najbolj ostrih fotografij, ter vgrajeno bliskavico, ki omogoča slikanje tudi, ko ni dnevne svetlobe oziroma v razmerah, ko osvetlitev za večino preprostejših fotoaparatov ne bi bila ustrezna. Vrhunsko optiko je s svojim podpisom potrdilo tudi znano ime na področju optike – Schneider-Kreuznach. Sicer pa Viewty ne snema le fotografij, temveč tudi video posnetke, tudi take s 120 slikicami na sekundo, kar je še ena svetovna premiera v svetu tovrstnih naprav. Viewty zna predvajati tudi video datoteke v enem najbolj priljubljenih formatov – DivX in jih prek TV izhoda celo posredovati na velike zaslone. Seznam svetovnih novosti, ki so jih prvič predstavili v modelu LG Viewty, pa s tem še ni izčrpan.

Tudi za tiste, ki želijo prek mobilnega telefona pregledovati spletne strani, elektronsko pošto ali prenašati datoteke, bo Viewty zadetek v polno, saj podpira najnovejše in najhitrejše tehnologije mobilnega prenosa podatkov s hitrostmi do 3,6 Mbit/s v smeri do uporabnika. Poleg omenjene tehnologije HSDPA je Viewty doma tudi na področju običajnih tehnologij UMTS (tretja generacija) in GSM (druga generacija, vse pomembne frekvenčne različice, ki zagotavljajo nemoteno delovanje po vsem svetu) kot tudi s tehnologijo EDGE, ki je hitrostna nadgradnja mobilnega podatkovnega prenosa druge generacije. Za tiste, ki ne ljubijo tehnoloških kratic: ne glede na omrežje in ne glede na lokacijo v svetu, bo Viewty v zmagovalnem moštvu vedno najhitrejših.

Ob vsej svoji funkcionalnosti ima Viewty skromne dimenzije, (103,5 x 55,4 x 14,8 mm) za katere noben žep ni premajhen. Tehta le 112 g, zato ga njegovi lastniki skorajda ne začutijo. Ko z njim ne komunicirajo ali fotografirajo, se lahko prepustijo glasbenim užitkom, saj Viewty predvaja vse priljubljene oblike glasbenih datotek (mp3, AAC v več različicah, tudi AAC+Enhanced, midi, XMF, SMAF). Vgrajen pomnilnik (100 MB) skrbi za dostopnost veliko predstavnostnih vsebin, a ko so želje večje, se pomnilnik lahko nadgradi s karticami MicroSD s kapaciteto do 2 GB.

LG Viewty navduši že ob prvem stiku; njegova uporaba je preprosta in intuitivna, k čemur prispeva tudi vmesnik v slovenščini. Tako je poseben, drugačen, privlačen, uporabniško prijazen in zanesljiv, da njegovo karizmo v celoti občutite šele, ko se mu povsem prepustite.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več