Programska oprema
21.04.2006 09:25
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lažni »virus« za bloge

V laboratorijih PandaLabs so odkrili lažni “virus” za bloge, ki je začel povzročati zmedo med pisci in bralci blogov. Ta domnevna zlonamerna koda, odkrita januarja, je enostavna šala, ki jo je ustvaril nizozemski avtor in ki namiguje na vključevanje animirane grafike v bloge. Grafika je slika virusa, ki komentira različne izjave, kot npr. “kako namerava dominirati blogom po svetu”.

V PandaLabs uporabnike opozarjajo, da čeprav virus ne predstavlja nevarnosti, obstaja verjetnost, da se bo s preverjanjem možnosti izkoriščanja vpliva te šale na blogih enaka tehnika uporabila za širjenje pravega zlonamernega programja. Da bi se izognili možnim problemom, v PandaLabs uporabnikom svetujejo, da ne vključujejo pozivov s kodo tretjih oseb na svoje osebne spletne strani, čeprav so enostavne šale. Za tiste, ki bi jih želeli vključevati iz drugih mest, je pomembno, da zagotovijo, da na oddaljene klice ni izvedenih klicev in da vsebina gostuje na avtorjevem strežniku.

Kot pojasnjuje direktor laboratorija PandaLabs Luis Corrons, “je situacija zlonamernega programja trenutno precej občutljiva, saj se pogosto uporabljajo kompleksne tehnike socialnega inženiringa in je možno, da bi se zlonamerne kode neprostovoljno širile med pisci blogov, ki izmenjujejo informacije.”


Prijavi napako v članku