Računalništvo, telefonija
14.04.2008 10:45
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2008 uspešno zaključena

Prejšnji teden se je zaključila konferenca Dnevi slovenske informatike 2008 na kateri se je zvrstilo veliko zanimivih predavanj, pestrih razprav na okroglih mizah, zabavnih družabnih dogodkov in še marsikaj. Konference se je udeležilo več kot 400 udeležencev. Zadnji – tretji dan konference je bil namenjen trem plenarnim predavanjem, šestim tematskim sekcijam, študentskemu forumu in seveda zaključku konference.

V plenarnem delu konference je prof. Cene Bavec predstavil vpliv socio-ekonomskih dejavnikov na uporabo javnih e-storitev, odziv poslušalcev je bil zelo dober. Tema prof. Casace – predstavitev pristopa k povečanju varnosti pri gibanju na letališčih – je bila specifična, vendar tehnološko zelo zanimiva ter je pokazala določene vzporednice s projektom cestninjenja. Sledila je pokroviteljska predstavitev Računalniških novic na temo IT novic v slovenskem jeziku, ki jo je vodil odgovorni urednik Računalniških novic Boštjan Štrukelj in je bila po mnenju udeležencev zelo inovativna in všečna.

Moto letošnje konference Interoperabilnost kot izziv informatiki v Informacijskih podpori odločanja igra pomembno vlogo v smislu komunikacije in povezovanja, pa tudi razpoložljive opreme za čim učinkovitejše sprejemanje odločitev. Prispevki v tej sekciji so poudarjali tehnološke, konceptualne in konkretne rešitve v smislu primerov dobre prakse oz. pridobljenih izkušenj.

Sekcija Sodobne informacijske tehnologije in arhitekture je predstavila produkte in platforme za SOA – skladen razvoj IT sistemov in za zagotavljanje varnosti. Posebej zanimivi sta bili predstavitvi dveh domačih platform – INTRIX in MADE.

Konferenca se je zaključila z zahvalnim govorom dr . Marka Bajca, predsednika programskega odbora DSI 2008, ki je tudi podelil nagrade izžrebanim udeležencem.


Prijavi napako v članku