Računalništvo, telefonija
20.09.2015 08:19

Deli z drugimi:

Share

Je operacijski sistem Windows 10 bolj priljubljen v Evropi ali Ameriki?

Na operacijski sistem Microsoft Windows 10 najbolj množično prisegamo Evropejci!
Na operacijski sistem Microsoft Windows 10 najbolj množično prisegamo Evropejci!

Najnovejša raziskava o operacijskem sistemu Windows 10 je poskušala najti odgovor na vprašanje, ali na novost bolj množično posegajo Evropejci ali Američani. Glede na raziskavo opravljeno s strani podjetja StatCounter je razvidno, da je operacijski sistem Windows 10 bolj kot Američane navdušil Evropejce. V Evropi pa na novi Microsoftov operacijski sistem najbolj množično prisegajo na Danskem, saj je z njim opremljenih že kar slabih 16 odstotkov namiznih in prenosnih računalnikov.

Po priljubljenosti na seveda prvo mesto še vedno zaseda operacijski sistem Windows 7, saj nanj prisega kar 40,8 odstotkov spletnih deskarjev. Na drugem mestu najdemo operacijski sistem Windows 8.1 s 17,8 odstotnim tržnim deležem, na tretjem mestu pa najdemo Applov operacijski sistem OS X, saj nanj prisega kar dobrih 17,5 odstotkov uporabnikov namiznih in prenosnih osebnih računalnikov. Slednji podatek dejansko kaže na to, da Apple vse bolj osvaja srca Evropskih uporabnikov.

Naj kot zanimivost še razkrijemo, da sta na Danskem operacijska sistema Windows 8 in Windows Vista vsaj po tržnem deležu bolj priljubljena od operacijskega sistema Windows XP. Na Windows Visto in Windows 8 namreč prisega 2,44 odstotkov oziroma 2,03 odstotkov spletnih deskarjev, medtem ko je operacijski sistem Windows XP nameščen le še na zgolj dveh odstotkih danski osebnih računalnikih.


Prijavi napako v članku