Računalništvo, telefonija
29.11.2007 08:05
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Internet imamo raje kot televizijo

iPROM in Valicon sta v prvem tednu novembra med slovenskimi uporabniki interneta izvedla raziskavo medijske porabe različnih medijev. Izsledki raziskave kažejo, da posamezniki vse več časa posvečamo internetnim vsebinam. V delovnem tednu v povprečju 39 odstotkov medijskega časa namenjamo internetnim vsebinam, kot so brskanje po spletnih straneh, prebiranje e-pošte in gledanje videonovic, ob koncih tedna pa se ta delež nekoliko zmanjša na račun gledanja televizije in znaša v povprečju 37 odstotkov časa.

Med delovnim tednom posamezniki v povprečju poleg interneta dnevno porabijo največ časa za poslušanje radijskih postaj (19 %). Gledanju rednega televizijskega programa namenijo 17 odstotkov časa, za gledanje DVD- in drugih videoformatov pa porabijo v povprečju 11 odstotkov časa. Branje dnevnih časopisov in revij jim med ponedeljkom in petkom vzame zgolj 9 oziroma 5 odstotkov časa.

Medijska poraba se ob koncu tedna spremeni v korist televizije (23 %), saj ji posamezniki v povprečju posvečajo več časa kot poslušanju radijskih postaj (15 %) in gledanju DVD- ali drugih videoformatov, za katere porabijo 14 odstotkov časa. Na račun tega se nekoliko zmanjša delež časa, namenjenega internetnim vsebinam (37 %) in branju časopisov ter revij (7 % oziroma 4 %).


Prijavi napako v članku