Telefoni
16.06.2014 09:36

Deli z drugimi:

Share

Informacije o specifikacijah novega iPhone 6

Informacije o specifikacijah novega iPhone 6
Informacije o specifikacijah novega iPhone 6

Mediji in na splošno celotna IT industrija je že samo nekaj mesecev po predstavitvi iPhona 5S in 5C, pričela svojo pozornost usmerjati proti novemu iPhonu 6. Po ustaljenem ritmu iz preteklosti, kjer modeli S predstavljajo postopno nadgradnjo, pomeni nova zaporedna številka tudi večje novosti. K temu je potrebno še dodati, da se govorice pogosto izkažejo za resnične. Po odhodu Steva Jobsa, Apple več ne skrbi tako dobro za zaščito informacij o prihajajočih produktih.

Po najnovejših informacijah se pri novem iPhonu 6 lahko končno veselimo integracije tehnologije NFC. To se na prvi pogled zdi nenavadno, saj pri Applu stavijo na uporabo LBE (Low Energy Bluetooth), ki je v marsikaterem pogledu že naprednejši. Velike spremembe se nam obetajo pri zaslonu, ki naj bi bil odporen proti praskam in hkrati ponujal boljšo resolucijo. Ta naj bi znašala 1704 X 960 in tako pri 4,7-palčni napravi ponujala 416 PPI in s tem precej več kot današnjih 326 PPI. Pri Applu naj bi tudi integrirali možnost brezžičnega polnjenja. Trenutno na svetu obstajata dva standarda in v tem trenutku še ni znano za katerega se bo odločil Apple.


Na koncu je potrebno omeniti še izboljšano povezljivost prek LTE. V tem trenutku ponujata iPhone 5S in 5C prenos podatkov do 150 Mbit/s. Pri novem iPhonu 6 naj bi se prenos podatkov podvojil, saj bo v uporabo prišel LTE kategorije 6, za katerega se predpostavlja, da je zadnja vmesna faza pred integracijo 5G tehnologije.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku