Računalništvo, telefonija
11.08.2020 11:53

Deli z drugimi:

Share

Igralna konzola Xbox Series X kmalu med nami!

To naj bi bil uradni igralni plošček nove Microsoftove igralne konzole Xbox Series X.
To naj bi bil uradni igralni plošček nove Microsoftove igralne konzole Xbox Series X.

Podjetje Microsoft je že leta 2019 na igričarskem sejmu E3 napovedalo prihod nove igralne konzole družine Xbox Series X in razkril nekaj tehničnih podrobnosti. Takoj za tem so v okviru prireditve Game Awards predstavili tudi novo obliko težko pričakovane igralne konzole in predstavili novo zasnovo, ki je precej drugačna od tiste, ki smo je vajeni. Zato so pričakovanja mnogih upravičeno zelo visoka.

Kot pa vse kaže bo nova Microsoftova igralna konzola Xbox Series X kmalu na voljo v prodaji, saj se je na spletu pojavil prvi igralni plošček zanjo. Novost je bila naprodaj kar preko svetovnega spleta, njena cena pa je bila zgolj preračunanih 29,8 evrov. Iz navodil za uporabo pa je razvidno, da je novi plošček združljiv tudi z Zdajšnjimi igralnimi konzolami Xbox One, osebnimi računalniki Windows ter celo mobilnimi napravami iOS in Android.

To je nedvomno dobra novica, in to predvsem zaradi tega, ker bo igralna konzola Xbox Series X podjetja Microsoft najhitrejša in najzmogljivejša igralna konzola Xbox doslej. Ta bo namreč temeljila na osnovi procesorja AMD s procesorskimi jedri Zen 2, pri čemer bo za preračunavanje podatkov na voljo kar osem procesorskih sredic frekvence 3,8 gigahercev. Grafičnim vsebinam bo kos grafično jedro Radeon RDNA 2 frekvence 1.825 gigahercev z zmogljivostjo vsaj 12 teraflopsov. To pomeni, da naj bi bila vgrajena grafična kartica dovolj zmogljiva, da bomo lahko brez težav poganjali igre v ločljivosti do 8K s povprečno frekvenco 120 sličic na sekundo. Piko na i pa bo dal hiter grafični pomnilnik GDDR6 kapacitete 16 gigabajtov.

Igralna konzola Xbox Series X naj bi bila po zagotovilih podjetja Microsoft do štirikrat hitrejša v primerjavi z obstoječim modelom Xbox One X. Novost bomo lahko za nameček uporabljali tako v vodoravnem kot tudi v navpičnem položaju, zato bo brez težav našla prostor v našem stanovanju. Microsoft naj bi kupcem nove igralne konzole v zameno za manjše plačilo zagotovil tudi pametno dostavo, kar pomeni, da bomo vedno imeli dostop do najboljše različice igralne konzole Xbox.


Prijavi napako v članku