Igre
21.12.2021 07:46
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igralec dobil prepoved igranja Forze za kar 8000 let

Igralec je v igri Forza dobil prepoved igranja do leta 10.000 zaradi "zanimive" predelave avtomobila.
Avtomobil je predstavljal KFC in Kim Jong-Una
Avtomobil je predstavljal KFC in Kim Jong-Una

Si predstavljate, da igrate računalniško igro in zaradi predelave avtomobila dobite prepoved igranja za naslednjih 8000 let (do leta 10.000)?

To se je namreč zgodilo igralcu priljubljene igre Forza, ker je vozilo opremil s spornim logotipom KFC-ja (priljubljene ameriške prehrambne verige s piščanci) in portret ustanovitelja zamenjal s portretom voditelja Severne Koreje, Kim-Jong-Una.

Na avtomobil je dodal še #SendNudes, predelan logotip podjetja New Balance v “Nuke Balance” in podjetja Pirelli. Ohranil pa je izviren logotip izdelovalca športnih copat Nike.

Na forumu je z ostalimi delil objavo, kjer je zapisal, da je bil obveščen o prepovedi igranja igre vse do leta 9999. Ostali igralci so mu takoj stopili v bran, nekateri so celo kopirali njegov dizajn in obtožili izdelovalce igre, da so “preveč občutljivi” in da zatirajo svobodno izražanje.

Podjetje Turn 10 Studios, ki tudi stoji za omenjeno igro, ni želelo komentirati svoje odločitve. Ni znano niti, ali je igralec dobil povrnjeno kupnino. Ker je “kršil” pogoje uporabe, se lahko zgodi, da ga bo satirično preoblikovanje avtomobila drago stalo.

Igra je na voljo tudi v Sloveniji za Xbox, zanjo pa boste morali odšteti 79,99 €.

Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več