Telefoni
15.07.2020 14:04
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei v prvem polletju ustvaril 57 milijard evrov prihodkov

Huawei v prvem polletju ustvaril 57 milijard evrov prihodkov
Huawei v prvem polletju ustvaril 57 milijard evrov prihodkov

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka. Huawei je s storitvami za operaterje, poslovne uporabnike in potrošnike ustvaril 159,6 milijarde juanov (20 milijard evrov), 36,3 milijarde juanov (4,5 milijarde evrov) oziroma 255,8 milijarde juanov (32 milijard evrov) prihodkov.

Medtem, ko se države po vsem svetu spopadajo s pandemijo COVID-19, so informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) postale ne samo ključno orodje za boj proti virusu, temveč tudi gonilo gospodarskega okrevanja. Huawei je ponovno izpostavil svojo zavezanost sodelovanju z operaterji in partnerji v industriji pri ohranjanju stabilnosti omrežij, pospeševanju digitalne preobrazbe ter podpori prizadevanjem za zajezitev lokalnih izbruhov in ponovnega zagona lokalnih gospodarstev.

Zaradi kompleksnosti zunanjega okolja je danes bolj kot kadarkoli prej pomembno sodelovanje in zaupanje v globalni verigi vrednosti. Huawei obljublja, da bo nadaljeval z izpolnjevanjem svojih obveznosti do kupcev in dobaviteljev, preživel in napredoval ter še naprej prispeval k globalnemu digitalnemu gospodarstvu in tehnološkemu razvoju ne glede na izzive, ki so pred družbo.

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Z integriranimi rešitvami na štirih ključnih področjih – telekomunikacijskih omrežjih, IT, pametnih napravah in storitvah v oblaku – so zavezani k temu, da digitalizirajo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjajo trajno vrednost za svoje stranke, si prizadevajo za krepitev moči ljudi, bogatijo domače življenje in navdihujejo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagajo v temeljne raziskave in se osredotočajo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imajo več kot 194.000 zaposlenih in poslujejo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987 in je v celoti v lasti zaposlenih.


Prijavi napako v članku