Računalništvo, telefonija
04.11.2013 15:20

Deli z drugimi:

Share

Google Nexus 8 le še vprašanje časa?

Podjetje Google naj bi konec novembra predstavil prvi tablični računalnik družine Nexus, ki bo za prikazovanje slik uporabljal 8,3-palčni zaslon IPS visoke ločljivosti. Za osnovo različico novosti naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 145 evrov oziroma 200 evrov v Evropi.
Tablica Google Nexus 8 naj bi zlahka pometla z vso konkurenco!
Tablica Google Nexus 8 naj bi zlahka pometla z vso konkurenco!

V začetku novembra je podjetje Google javnosti predstavilo pametni mobilni telefon Nexus 5, ki ga odlikujejo všečna oblika, zmogljiva strojna oprema, bogata paleta izjemno uporabnih možnosti in mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da bo računalniški gigant že konec novembra predstavil še prvi tablični računalnik družine Nexus, ki bo za prikazovanje slik uporabljal 8,3-palčni (21,1-centimetrski) zaslon IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Z novincem se bo podjetje Google kakopak poskušalo zoperstaviti tabličnemu iPad mini (2013), ki ga je konkurenčni Apple razkril konec oktobra (http://bit.ly/A-Air).

Govorice o tabličnem računalniku Google Nexus 8nakazujejo, da bo strojna oprema novinca po vsej verjetnosti obsegala 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 1,7-gigaherca, dva gigabajta sistemskega pomnilnika in modem za povezovanje s hitrim mobilnim omrežjem 4G/LTE. Za zajem fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk, za spletne pogovore pa bo zadolžena spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Osnovna različica naj bi bila opremljena z vgrajenim pomnilnikom kapacitete zgolj osem gigabajtov (brez možnosti razširitve s pomnilniško kartico microSD), zanjo pa naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 145 evrov oziroma 200 evrov v Evropi. Google naj bi tablični računalnik Nexus 8 ponudil v prodajo še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku