Računalništvo, telefonija
03.03.2019 09:39

Deli z drugimi:

Share

Google vsem omogočil registracijo domen .dev

Zanimiva domena ».dev« je pričakovano namenjena predvsem razvijalcem programske oprem.
Zanimiva domena ».dev« je pričakovano namenjena predvsem razvijalcem programske oprem.

Zanimiva domena ».dev«, o kateri se govori že dlje časa, je vrhnja domena, s katero prosto uporablja podjetje Google. Računalniški gigant je novo domeno predstavil v mesecu februarju, ta pa je bila sprva na voljo le razvijalcem programske opreme. Ta je razvijalcem programske opreme omogočila, da si rezervirajo poljubni spletni naslov v okviru domene ».dev«, in sicer z dodatnim plačilom oziroma doplačilom zaradi zgodnje registracije privlačnih naslovov. O prvega marca naprej pa je domena ».dev« na voljo za vse, ki želijo oblikovati spletni naslov na njeni osnovi.

Dostop do ene od brezplačnih domen s končnico ».dev« je na voljo preko Googlove spletne strani https://get.dev/, registracijo lastne domene pa lahko opravimo prek enega od registratorjev ali prek sistema Google Domains. Cene tovrstnih domen niso pretirano visoke. Te se namreč gibajo med preračunanimi 10,6 evri in preračunanimi 13 evri, kar pomeni, da so domene ».dev« ene najcenejših na trgu, kar je tudi razumljivo glede na to, da so te namenjene razvijalcem.

Pri tem velja še omeniti, da bo podjetje Google vsakomur, ki se bo udeležil letošnje razvijalske konference Google I / O, omogoči enoletno brezplačno uporabo domene ».dev« po lastni izbiri. Razvijalska konferenca Google I / O 2019 bo letos potekala od sedmega do devetega maja in sicer v ameriškem velemestu San Francisco.


Prijavi napako v članku