Računalništvo, telefonija
27.08.2016 07:46
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Duo obnorel uporabnike mobilnih naprav

Opravljanje video klicev še nikoli ni bilo enostavnejše!
Opravljanje video klicev še nikoli ni bilo enostavnejše!

Pred kratkim smo vas razveselili z novico, da je podjetje Google ponudilo v uporabo storitev Duo, ki je bila javnosti prvič predstavljena na letošnji konferenci Google I/O (bit.ly/Google-Duo-RN). Novost po zagotovilih uporabnikov prekaša konkurenco na vsej črti, saj za opravljanje video klicev ne zahteva nobenih posebnih uporabniških računov ampak zadošča le telefonska številka. Poleg tega nova storitev uporablja kar telefonski imenik v telefonu, kar še dodatno poenostavlja uporabo.

Novost je trenutno na voljo le za pametne mobilne telefone ter tablične računalnike Android (bit.ly/Google-Duo-Android) in iOS (bit.ly/Google-Duo-iOS). Kljub temu je število njenih uporabnikov preseglo vsa pričakovanja, saj so pri podjetju Google v zgolj tednu dni zabeležili kar pet milijonov prenosov aplikacije Google Duo. Ta je s tem dobila mesto med 10 najbolj priljubljenimi aplikacijami za mobilne naprave Android v spletni trgovini Google Play.

Poleg tega je spletna storitev Google Duo zelo dobro ocenjena med uporabniki mobilnih naprav, saj njena povprečna ocena priljubljenosti trenutno znaša 4,4 (od skupno 5), svojo oceno pa je trenutno oddalo že kar dobrih 70 tisoč uporabnikov. Visoka ocena za novost niti ne preseneča, saj video klic s storitvijo Google Duo lahko vzpostavimo že v nekaj sekundah, ti pa so varni pred spletnimi nepridipravi, saj so neprestano šifrirani. Poleg tega se kakovost videoposnetka prilagaja trenutni povezavi v svetovni splet, preklapljanje med omrežji (Wi-Fi, 3G, 4G, itd.) pa se izvaja samodejno.


Prijavi napako v članku