Programska in razvojna orodja
27.02.2013 17:07

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome kmalu z animiranimi zavihki

Novi Chrome je bogatejši za napredno glasovno komunikacijo, tej pa se bo kmalu pridružila še integrirana video komunikacija.
Novi Chrome je bogatejši za napredno glasovno komunikacijo, tej pa se bo kmalu pridružila še integrirana video komunikacija.

Če je verjeti govoricam ob zadnji izdaji brskalnika Chrome, je vse bolj očitno, da pri Googlu delajo na implementaciji svojevrstnih indikatorjev znotraj samih zavihkov. Ideja za tem je, da bi uporabniki med brskanjem imeli jasen pogled na to, kaj se dogaja v njihovih zavihkih. V mislih imamo predvsem premikajoče se indikatorje ob gledanju video vsebin ali prejetju novih sporočil preko družbenih omrežjih. Zadeva bo priročna predvsem za tiste, ki imajo pri brskanju odprto veliko število zavihkov. Čeprav pri Googlu novega sistema zavihkov uradno še niso potrdili, pa bo ta funkcija najverjetneje vključena že v naslednji nadgradnji brskalnika (Chrome 26).

Verjetno se vam je vsaj enkrat zgodilo, da ste imeli odprtih ogromno zavihkov, eden od teh pa je nenadoma začel s predvajanjem kakšne video reklame. Iskanje takšnega zavihka je lahko prav naporno opravilo, zato bi takšen sistem v teh primerih uporabnikom močno olajšal njihovo delo. Izklop nepotrebnih multimedijskih zavihkov bi bil odslej tako veliko lažji, s tem pa bi bilo delovanje brskalnika veliko bolj optimizirano. Kako celotna zadeva deluje v praksi, si lahko ogledate v naslednjem videu posnetku.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku