Telefoni
06.09.2013 15:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotografski Sony Xperia Z1 blestel na sejmu IFA 2013

Podjetje Sony je na tehnološkem sejmu IFA 2013 razkril pametni mobilni telefon Xperia Z1 (Honami), čigar glavna aduta sta vodotesno ohišje in zmogljiv fotoaparat. Japonski gigant zatrjuje, da je kakovost fotografij pri novincu primerljiva celo s kompaktnimi aparati višjega cenovnega razreda.
Lastniki mobilnika Sony Xperia Z1 ne bodo potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov!
Lastniki mobilnika Sony Xperia Z1 ne bodo potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov!

Podjetje Sony je s predstavitvijo pametnega mobilnega telefona Xperia Z1 na konferenci IFA 2013 dalo jasno vedeti, da kompaktnih digitalnih fotoaparatov kmalu ne bomo več potrebovali. Glavni adut novosti je namreč izjemno kakovostni digitalni fotoaparat, ki je primerljiv celo s kompaktnimi aparati višjega cenovnega razreda, saj za zajem fotografij uporablja slikovno tipalo ločljivosti 20,7 milijona točk, ki je za kar 70 odstotkov večje od običajnih tipal. Slednje kakopak omogoča zajem izjemno kakovostnih fotografij in video posnetkov tudi ob zmanjšani vidljivosti oziroma slabih vremenskih pogojih.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia Z1 se lahko pobaha še 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in gostote 441 točk na palec, 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 800 frekvence 2,2 gigaherca, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora, režo za pomnilniške kartice microSD, modemom za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE in brezstično tehnologijo NFC. Za večurno brezskrbno delovanje je poskrbljeno z zmogljivo baterijo kapacitete 3.000 miliamper ur. Pametni mobilni telefon Sony Xperia Z1 navdušuje tudi s kakovostnim in vodotesnim ohišjem, tako da mu prah, vlaga in voda ne morejo do živega.

Podjetje Sony naj bi fotografski mobilnik Xperia Z1 s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2 Jelly Bean ponudil v prodajo še pred koncem jeseni. Ker bo novost na voljo po celem svetu, bo po vsej verjetnosti prispela tudi k nam. Maloprodajna cena mobilnika Sony Xperia Z1 pa žal še ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku