Strojna oprema
18.09.2008 17:57

Deli z drugimi:

Share

eCigareta Smouchi – za zdravo kajenje; kjerkoli!

..O tovrstnih cigaretah smo že pisali, tokrat pa vam predstavljamo novo ime na področju elektronskih cigaret, ki kadilcem edine omogočajo neprimerno bolj zdravo kajenje tudi tam, kjer je takšno početje prepovedano - eCigarete Smouchi..

Smouchi eCigareta je elektronska naprava, ki uporabniku zagotovi sprostitev, kakršno občuti, ko si prižge običajno cigareto, obenem pa zdravstveno tveganje zmanjša na komaj opazno stopnjo, saj razen nikotina ne vsebuje nobene od 4000 strupenih substanc in škodljivih kemikalij, ki jih kadilec zaužije z navadno cigareto. Adijo katran, benzen, cianid, arzen, amoniak, metanol in druge strupene snovi!

eCigareta, kot ji okrajšano pravimo, deluje na osnovi mikroelektronske tehnologije. Njeno telo sestavljajo polnilo z nikotinom ali brez, uparjevalnik, mikroupravljalec na vezju in litijeva baterija. Na prednji strani je indikator, ki ob vsakem vdihu, kot pri pravi cigareti, zasveti rdeče. Kadar utripa, vas opozori, da je baterija izpraznjena in da jo je treba napolniti.

Jedro dogajanja je v uparjevalniku. Z vdihom nikotinska raztopina iz polnila preide v uparjevalnik, kjer se s pomočjo gretja spremeni v izparino. Le-ta je okolju neškodljiva para, ki izhlapi v nekaj sekundah. eCigareta Smouchi ima vgrajen tudi varnostni sistem, ki preprečuje, da bi v prekratkem času vdihnili preveliko količino nikotina. Z desetimi utripi prekine kajenje, če je bilo v eni minuti opravljenih več kot 16 vdihov. Obenem pozna tudi funkcijo samodejnega čiščenja. Ko skupno število vdihov preseže 1.500, se eCigareta samodejno prečisti in si s tem zagotovi daljšo življenjsko dobo.

Smouchi si je po vseh potrebnih testiranjih pridobila CE in RoHS certifikat, saj nobena izmed sestavin ni rakotvorna. Hkrati je njena hitro hlapljiva izparina, ki je skoraj povsem brez vonja, neškodljiva za okolico, kar pomeni da z njo uporabnik ne ogroža nekadilcev okoli sebe. Ker ne vsebuje tobaka, pa zanjo ne velja niti prepoved uporabe v notranjosti lokalov, restavracij in drugih javnih prostorov. eCigareto si lahko privoščite kjerkoli, na svojem delovnem mestu, v hotelski sobi, restavraciji in celo v postelji. Ker ne gori, lahko pozabite na vžigalnike, pepelnike, smrdeče ogorke, slab zadah in zadimljena oblačila. Dolgoročno gledano Smouchi pomeni tudi velik prihranek, saj so polnila v primerjavi s škatlicami cigaret precej cenejša. Eno polnilo zadostuje za približno 20 navadnih cigaret.

Izbira Smouchi je raznovrstna. Strastni kadilci bodo najbolj zadovoljni s klasično, 150mm eCigareto, ki s svojim širšim ustnikom omogoča vdih nekoliko večje količine nikotina, baterija pa je malce bolj vzdržljiva od tistih manjših. Vsem, ki bi radi pozabili na dejstvo, da imajo namesto običajne cigarete v roki elektronsko, pa bo najbolj ustrezala mikro Smouchi, ki v dolžino meri le 97mm in po vzdržljivosti skoraj nič ne zaostaja za klasično. V ponudbi pa bo kmalu tudi eCigareta v dolžini navadne, ki bo merila samo 89mm.

Zagotovo se med kadilci še vedno najde tudi veliko takšnih, ki si sem in tja radi privoščijo cigaro ali pipo. Na njihovo veselje obstajata tudi neprimerljivo bolj zdravi eCigara in ePipa, ki delujeta na enak način kot elektronska cigareta. Ko ju boste preizkusili, vam običajne pipe in cigare bržkone ne bodo več tako pri srcu.

Odločitev o tem, ali boste vztrajali pri zdravju nevarni cigareti ali jo boste zamenjali z elektronsko, odtehta tudi dejstvo, da lahko nikotinska polnila za eCigareto prilagodite svojemu okusu. Če ste prej kadili Marlboro cigarete, lahko svojo novo elektronsko napravico polnite z Marlboro polnili. Ali pa z mentolom, kavo, čokolado, češnjo, jagodo, jabolkom … Če ste bili vajeni cigaret z močnejšo vsebnostjo nikotina, boste uporabljali polnila z 18mg ali 14mg nikotina. V nasprotnem primeru pa polnila z nizko (11mg) vsebnostjo nikotina.

Sicer se je elektronska cigareta v državah po svetu že izkazala tudi za zelo učinkovito sredstvo pri odvajanju od kajenja. S predpisano terapijo nikotinske nadomestitve, kjer se postopoma menja polnila z visoko vsebnostjo nikotina s tistimi z nižjo in v zadnjem koraku s tistimi, kjer je vsebnost nična, je mnogo kadilcem že uspelo povsem opustiti kajenje.


Prijavi napako v članku