Strojna oprema
24.02.2006 09:06
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Duet 400


Pek, malar … vse v eni osebi.

Najnovejšo napravico, ki v enem kosu prinaša zapisovalnik in tiskalnik za DVD in CD nosilce podatkov, bi z nekaj jezikovne svobode lahko poimenovali kar “pekačoprinter”. Namenjena je profesionalnemu ali osebnemu založništvu nosilcev besedil, zvoka in slik. Gre za najmanjšo, a ne tudi najcenejšo tovrstno napravo (na ameriškem trgu stane 985 dolarjev). Duet 400, kot so ga poimenovali njegovi ustvarjalci, deluje na osnovi patentirane tehnologije RadialPrint podjetja Elesys in Lexmarkove brizgalne tehnologije.

Hibrid zapisovalnika in tiskalnika omogoča zapisovanje na DVD/CD in sočasno tiskanje na zgoščenke, medtem ko se le-te še vroče vrtijo v pekaču. Duet 400 tako zagotavlja nezmotljivo povezanost med vsebino in oznako DVD-ja ali CD-ja, pri čemer je uporabniku prihranjenega veliko časa, saj zgoščenk ni treba ponovno vstavljati v pogon druge naprave. Preprosto peko omogoča laserski zapisovalnik, ki je nameščen pod DVD/CD nosilcem, potisk zgoščenk pa tiskalnik, ki je nameščen nad zgoščenko.

Duet 400 omogoča uporabnikom tiskanje visoko kakovostnih (do 1.200 dpi) full-color besedil in slik neposredno na površino DVD/CD (inkjet-printable) nosilcev. Za natisk potrebuje od 20 sekund do dveh minut, odvisno od kompleksnosti dokumenta. Podpira večino označevalnih in zapisovalnih programskih orodij, ki so združljiva z okoljem Windows, sicer pa je že ob nakupu vključena programska oprema SureThing SE CD/DVD označevalnik za Duet in Sonic MyDVD, CinePlayer in RecordNow. Za lažjo povezljivost poskrbi preprost USB 2.0 vmesnik.


Prijavi napako v članku