Tomaž Humar – IZKLICNA CENA 1 €!

Licitacija je zaključenaOPOMBA: Po koncu licitacije zmagovalec prejme potrditveni mail. V primeru, da tega maila ne prejmete, poglejte med vsiljeno pošto(SPAM/JUNK) ali pa nas pokličite na 01 620 88 00.

Opis:

Knjiga pripoveduje o Humarjevih zasebnih vzponih in padcih, o radosti, samoti in iskanju vedno novih poti. Natančneje osvetljuje, kako je leta 2005 za 6 dni obtičal na gori Nanga Parbat in kako je potekala ena najbolj spektakularnih reševalnih akcij v zgodovini alpinizma.

Poskušal je najti novo pot – sam. Po šestih dnevih mu je že skoraj zmanjkalo hrane in zasuvali so ga plazovi. Svet je gledal. Ali bo to najbolj spektakularno reševanje v zgodovini plezanja ali tragična – pred očmi javnosti – smrt v gorah….

Humar je sodeloval pri pisanju knjige z avtorico, ki je napisala že več knjig o plezanju in povedal svojo zgodbo, ki se je začela seveda že mnogo prej, nadaljevala ob razpadu Jugoslavije, ko se je umaknil in se končuje v današnjih dneh.

Uvod knjigi je napisal drugi svetovno znani plezalec Reinhold Messner.

“Ta knjiga odkriva mnogo neverjetnih skrivnosti – o tem, kaj žene plezalce, da se preizkušajo na najvišjih vrhovih, o tekmovalnosti v plezalski srenji, o neverjetnih plezalcih v Sloveniji, ki so mimogrede tudi najboljši na svetu, predvsem pa o zapleteni osebnosti enega najzanimivejših in najbolj skrivnostnih ekstremnih alpinistov današnjega časa – Tomaža Humarja.”
Reinhold Messner

“On je nor. A nikakor ne neumen!”

Himalajska kronistka Elizabeth Hawley

Tomaž Humar je v svoji plezalski karieri opravil več kot 1500 vzponov, od tega 70 prvenstvenih doma in po svetu.
Izjemno voljo in moč je Humar pokazal tudi po zanj skoraj usodni nesreči, ko je ob obnovi domače hiše padel v klet. Zlomljena stegnenica in zdrobljena leva peta sta zahtevali deset operacij in obetali invalidski voziček do smrti. A Humar ali “Gozdni Joža”, kot se je poimenoval sam že v mladosti, se je postavil na noge in plezal dlje.


Avkcija je pripravljena v sodelovanju s podjetjem MK ZALOŽBA D.D. (Več o izdelku)


Deli z drugimi:
Share