Od davnine do divjine – IZKLICNA CENA 1 €!

Licitacija je zaključenaOPOMBA: Po koncu licitacije zmagovalec prejme potrditveni mail. V primeru, da tega maila ne prejmete, poglejte med vsiljeno pošto(SPAM/JUNK) ali pa nas pokličite na 01 620 88 00.

Opis:

Popotniški vodnik Daria Corteseja Od davnine do divjine s podnaslovom 40 drugačnih izletov po Sloveniji, ki je pred kratkim izšel pri založbi Mladinska knjiga, vas z izvirno in duhovito besedo popelje širom po Sloveniji. Ob vsakem letnem času nas vabi in vodi v daljave cest, pešpoti in brezpotij. Na koncu, največkrat pa tudi že kar med potmi, skupaj odkrivamo osupljive ostaline preteklosti, naravne danosti pa tudi posebnosti in bogastvo slovenskega rastlinskega sveta, kar oboje velikokrat nehote in z lahkoto spregledamo, ves čas pa nas avtor opremlja s koristnimi namigi, napotki ter recepti za pripravo divje hrane.

Dario Cortese je najbolj znan slovenski poznavalec naravne, divje hrane.Napisal je že kakšen ducat knjig, večinoma o naravni prehrani, pa tudi nekaj popotniških vodnikov. Objava člankov, prirejanje delavnic in predavanja so stalnice njegovega delovanja, ki je kompleksno, uravnoteženo, včasih nekoliko samosvoje, a vselej nazorno in ciljno naravnano: k naravi in človeku.

Založnik o knjigi

Na izletih Od davnine do divjine nas avtor popelje širom po Sloveniji. Skupaj potujemo skozi davnino, se približamo skrajnostim in okušamo divje. Z izvirno in duhovito besedo nas ob vsakem letnem času vabi in vodi v daljave cest, pešpoti in brezpotij. Na koncu, največkrat pa tudi že kar med potmi, skupaj odkrivamo osupljive ostaline preteklosti, naravne danosti pa tudi posebnosti in bogastvo slovenskega rastlinskega sveta, kar oboje velikokrat nehote in z lahkoto spregledamo.

V knjigi so natančni opisi poti za 40 izletov, 57 zemljevidov z vrisanimi potmi, 120 fotografij, koristni namigi, napotki in naslovi ter »recepti« za pripravo »divje« hrane.

Dario Cortese je po izobrazbi diplomirani inženir agronomije, sicer pa samostojni publicist. Že vrsto let je rdeča nit njegovega delovanja naravna, »divja« hrana. Napisal je že kakšen ducat knjig, večinoma o naravni prehrani, pa tudi nekaj popotniških vodnikov. Objava člankov, prirejanje delavnic in predavanja so stalnice njegovega delovanja, ki je kompleksno, uravnoteženo, včasih nekoliko samosvoje, a vselej nazorno in ciljno naravnano: k naravi in človeku.


Avkcija je pripravljena v sodelovanju s podjetjem MK ZALOŽBA D.D. (Več o izdelku)


Deli z drugimi:
Share