Julijske Alpe – IZKLICNA CENA 1 €!

Licitacija je zaključenaOPOMBA: Po koncu licitacije zmagovalec prejme potrditveni mail. V primeru, da tega maila ne prejmete, poglejte med vsiljeno pošto(SPAM/JUNK) ali pa nas pokličite na 01 620 88 00.
Založnik o knjigi
Na jugovzhodnem robu in v srcu Evrope pokaže raznolika alpska pokrajina svojo veliko in hkrati najljubkejšo podobo: Julijske Alpe se raztezajo po delu Slovenije in italijanske pokrajine Furlanije. Te gore ponujajo vse, kar razveseli srce obiskovalca: drzne apneniške vrhove, ki segajo v nebo tudi več ko 2800 m, kar je prava obljubljena dežela za športne plezalce in veliko občestvo gornikov, ki hodijo po zavarovanih plezalnih poteh; mile planine s sanjskimi panoramskimi razgledi in pravim rajem rož za pohodnike, ki iščejo mir v naravi; tiha romantična gorska jezera, v katerih se zrcalijo sapo jemajoči vrhovi in stene; navdušenci nad vodnimi športi najdejo tu najčistejše reke v Evropi in ljudje, ki jih zanima zgodovina, stopijo v Julijcih na del Evrope, na katerem se je pisala zgodovina.
Ta knjiga, opremljena s slikami, prikazuje Julijske Alpe v vsem njihovem barvitem sijaju in približa posebno ozračje gorskega sveta na sončni južni strani strehe Alp.
Več ko 300 barvnih, večinoma velikoploskovnih fotografij na 264 straneh bralca spremeni v odvisnika od Julijcev. Julius Kugy, veliki turistični odkritelj tega gorskega sveta, je vedel, kaj je zapisal v uvodu svoje knjige „Julijske Alpe v podobi“: „Spoznajte jih in jih vzljubite. Z vročim srcem, s hvaležnostjo, z radostjo in hrepenenjem boste spet in spet mislili nanje.“

Beljaški gornik in fotograf Helmut Teissl je že od svoje mladosti s pešačenjem odkrival ta del Alp, se vzpenjal na njegove vrhove, raziskoval in fotografiral.
Ta očarljiva knjiga s slikami je mojstrsko delo s področja planinske fotografije – povsem v tradiciji Juliusa Kugya in njegovega standardnega dela.
264 strani s 330 fotografijami.

Helmut Teissl, rojen leta 1947 v Beljaku, je Julijske Alpe spoznal in vzljubil že v svoji mladosti. Obenem pa se je vedno bolj navduševal nad fotografiranjem, zlasti nad fotografiranjem narave. Odločilna za njegovo alpinistično in umetniško usmeritev je bila knjiga Juliusa Kugyja, turističnega odkritelja Julijskih Alp: „Julijske Alpe v podobi“ so Helmuta Teissla tako prižele nase, da je začel – vedno s fotoaparatom v nahrbtniku – strastno obiskovati gore in pokrajine, opisane in upodobljene na črno-belih fotografijah v Kugyjevi knjigi s slikami.

Recenzija Bukla

Za ene se sezona visokogorskih tur v slovenskih hribih končuje, za druge se šele začenja. Mohorjeva družba v Celovcu je ob 160-letnici svojega obstoja (gre za najstarejšo slovensko založbo) v državnem zboru slavnostno predstavila fascinantno monografijo o Julijskih Alpah, ki jo je s svojimi fotografijami opremil Avstrijec Helmut Teissl (1947). Teissl je pri 12 letih za rojstni dan dobil knjigo dr. Juliusa Kugyja Julijske Alpe v podobi s črno-belimi fotografijami, ki ga je začarala za zmeraj, tam pa so bile Alpe predstavljene v enem zamahu od vzhoda do zahoda. Podoben koncept je ubral tudi sam, saj se monografija začne na pobočjih Golice, končuje pa s sestopom z Matajurja. Vmes pa se pred nas razpnejo veličastne fotografije, ki nas, dvostranske in zaradi velikosti formata knjige, ponekod skoraj dobesedno ponesejo na te gore, kar je gotovo tudi en namenov te knjige. Posebnost te enkratne monografije pa so tudi različne panorame z navedenimi vršaci, ki knjigo obogatijo še s poučno vsebino.
Avkcija je pripravljena v sodelovanju s podjetjem MK ZALOŽBA D.D. (Več o izdelku)

Deli z drugimi:
Share