Računalništvo, telefonija
14.11.2008 22:25
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CRM – upravljanje odnosov s strankami

Kupec je kralj. Naj se tako počuti. Da pa se to zgodi, potrebujemo prave informacije, v pravem trenutku. Upravljanje odnosov s strankami je sodobna poslovna filozofija in praksa, ki v poslovnem svetu postaja nujnost. Sistem CRM je učinkovita programska rešitev, s katero boste dostopali do pravih informacij v pravem trenutku. Dobre CRM rešitve odlikuje modularnost, možnost integracije s poslovno informacijskimi sistemi podjetja in hitra ter enostavna umestitev v utečene poslovne procese v podjetju. Danes so vrhunski sistemi za CRM dostopni z minimalno investicijo vsem podjetjem, kar omogoča učinkovito kontrolo nad stroški in bistveno nižje stroške za IT podporo. To je v času finančne krize še kako pomembno.

Katere pa so ključne koristi, ki jih CRM omogoča? Ob uporabi CRMja imate učinkovit sistem vodenja prodajnih priložnosti, pravtako pa so vsi podatki o strankah zbrani na enem mestu in dostopni v vsakem trenutku. Natančen in sistematičen pregled vseh aktivnosti povezanih z določeno stranko prodajnikom omogoča, da porabijo manj časa za pripravo in ga več namenijo dejanski prodaji. Možnost izgube podatkov se izniči, obenem pa se zadovoljstvo in zvestoba strank bistveno poveča. CRM nudi nižji strošek prodajnih aktivnosti in večji izkoristek prodajnih priložnosti!

9.12.2008 vas vabimo na brezplačen seminar na temo CRM, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Računalniškimi novicami in podjetja Intera. Za več informacij lahko pišete tudi na naslov maja.kozelj@intera.si. Vsi bralci Računalniških novic imate možnost, da se prijavite na seminar brezplačno na naslovu:
http://www.racunalniske-novice.com/main/index.php?page=custom&name=prijavnicaINTERA


Prijavi napako v članku