Računalništvo, telefonija
04.10.2009 08:40

Deli z drugimi:

Share

Cisco predstavil ponudbo za nakup podjetja TANDBERG

Z nakupom podjetja TANDBERG do širše ponudbe podjetja Cisco, ki bo omogočila strankam, da celovito prevetrijo način poslovanja.
Z nakupom podjetja TANDBERG do širše ponudbe podjetja Cisco, ki bo omogočila strankam, da celovito prevetrijo način poslovanja.

Cisco

je napovedal dokončni dogovor o svoji ponudbi za nakup podjetja TANDBERG. TANDBERG, podjetje s sedežem v Oslu na Norveškem in v New Yorku, je vodilno svetovno podjetje na področju videokomunikacij, ki ponuja široko paleto končnih točk in omrežnih infrastruktur za medoperabilnost več podjetij. S tem predlaganim nakupom bo Cisco razširil ponudbo izdelkov za sodelovanje in ponudil širši nabor rešitev za večji segment kupcev, s čimer bo omogočeno hitrejše prilagajanje trgom po vsem svetu.

V skladu s pogodbo bo podjetje Cisco oddalo ponudbo za nakup vseh uveljavljajočih se delnic podjetja TANDBERG po ceni 153,5 norveške krone za delnico oziroma skupno približno 3 milijarde ameriških dolarjev. To predstavlja premijo v višini 11 odstotkov glede na končno ceno prejšnjega dne za delnice podjetja TANDBERG oziroma 25,2 odstotka glede na trimesečni obseg povprečne končne cene delnic podjetja TANDBERG. Predlog je soglasno priporočila uprava podjetja TANDBERG.

Prevzem naj bi se zgodil v prvi polovici koledarskega leta 2010, pri čemer je končni datum odvisen od običajnih pogojev, vključno s predpisanim pregledom v Združenih državah in drugje. Cisco pričakuje, da bo zaradi prevzema ob neupoštevanju standarda GAAP dobiček podjetja Cisco narasel v finančnem letu 2011.


Prijavi napako v članku