Strojna oprema
31.05.2005 16:39
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžično stikalo z naprednim upravljanjem povezav


Vse pogostejši člani poslovnih prostorov – mobilne točke z brezžičnim signalom.

D-Link, vodilni svetovni proizvajalec opreme za omrežno povezovanje, je predstavil novo brezžično stikalo, ki je namenjeno predvsem manjšim in srednje velikim podjetjem. D-Link AirPremier Wireless Switch, oziroma DWS-1008, kot se naprava tovarniško imenuje, je 8-portno dvonivojsko stikalo zmogljivosti 10/100 Mbps. Novo stikalo je popolnoma združljivo s tehnologijo in programsko opremo Mobility System Software proizvajalca Trapeze Networks, ki podjetjem omogoča postavitev, upravljanje in nadzor večih brezžičnih dostopnih ter t. i. mobilnih točk (ang. Mobility Point) s kar najmanj napora. D-Link AirPremier stikalo namreč podpira standard 802.3af, bolj znan kot Power-over-Ethernet (PoE), ki preko omrežne povezave poleg podatkov prenaša tudi električni tok do brezžičnih dostopnih in mobilnih točk. Tako lahko s pomočjo zgolj enega stikala z brezžičnim signalom pokrijemo tudi večnadstropni poslovni objekt.

Na stikalo je moč priklopiti do 12 sočasno aktivnih brezžičnih dostopnih točk, vsaka vrata na stikalu pa nudijo tudi klasično omrežno povezavo. Namestitev in uporaba mobilnih točk sta zahvaljujoč PoE tehnologiji izjemno enostavni, zmogljiva programska oprema pa skrbi za najvišji nivo varnosti z različnimi stopnjami avtorizacije, avtentikacije, pravil, enkripcij, požarnih zidov, filtrov …

Mobilni (brezžični) uporabniki se lahko tako nemoteno sprehajajo po večjih poslovnih objektih brez skrbi, da bi izgubili povezavo. Za “nevidni roaming” namreč poskrbi D-Linkovo stikalo z dostopnimi točkami.

Številne so tudi upravljavske in nadzorne možnosti – tako je moč posamezni povezavi tudi slediti, postaviti navidezno zasebno omrežje (VPN) in še bi lahko naštevali. Integracija v obstoječe omrežje je enostavna, poleg vseh funkcij Layer 2 stikala pa D-Link DWS-1008 obvlada tudi nekatere možnosti dražjih Layer 3 in 4 stikal.

Opisana novost bo prodajne police trgovin ugledala jeseni letos. V Sloveniji prodajni program D-Link zastopa in prodaja podjetje ZAK, d.o.o., z Miklošičeve 36 v Ljubljani.


Prijavi napako v članku