Igre
28.02.2014 12:37

Deli z drugimi:

Share

Bodite Dracula v Lords of Shadow 2

Bodite Dracula v Lords of Shadow 2
Bodite Dracula v Lords of Shadow 2

Castlevania Lords of Shadow 2 je zaključen del trilogije o Draculi (Mirrors of Fate za 3DS se šteje kot drug del). Ker se zgodba neposredno nadaljuje od prejšnjih delov, je priporočljivo, da končate oba dela, preden začnete tega, ni pa nujno, saj igra poda dokaj solidno razlago dogodkov.

Igraš kot Dracula, ki je bil v prejšnjem delu le normalen človek in božji borec proti raznim pošastnim kreaturam. Ironično je žrtvoval svojo človeškost in sam postal vampir, da je lahko premagal glavnega negativca v prvem delu. Zagrenjen se umakne v dvorec enega izmed premaganih šefov, kjer si zgradi vojsko in se bojuje proti ostalim božjim poslanikom. Toda, nekega dne se zbudi, zelo oslabljen, tisoč let v prihodnosti v modernem mestu, in izve, da se na zemljo namerava vrniti hudič, porazi pa ga lahko edino on.

Tako se znova podaš v tipično avanturo, kjer malo skačeš, malo rešuješ uganke in se obilno tepeš v modernem gotičnem mestu. Boj je ostal enak kot v prejšnjem delu. Imaš bič, s katerim zadajaš hitre napade in napade, ki vplivajo na več sovražnikov naenkrat. Zraven tega še imaš posebne moči, ki so enake kot v prvencu, le da ti jih zdaj nudijo orožja namesto medaljonov. Prvi od teh je meč, ki krade zdravje sovražnikom in ga daje tebi, druge pa posebne ognjene rokavice, ki negativcem zadajajo več škode. Vsa orožja lahko nadgrajuješ s točkami, ki jih dobiš od pobijanja neprijateljev. Tako odklepaš vse več kombinacij in posebnih napadov. Raba teh posebnih orožij je omejena, in da jih sploh lahko uporabljaš, se moraš izkazati v boju z osnovnim orožjem, najboljše tako, da uporabljaš različnejše kombinacije napadov in ob tem ne prejemaš škode (kar zna biti težko, sploh proti koncu). Boj je zabaven in kar težek na višjih težavnostih, saj te po navadi napade pisan nabor sovražnikov, ob katerih moraš uporabljati različne pristope. Tudi šefovski spopadi so pogosti in spektakularni, čeprav ne presežejo God of War-a in podobnih mojstrovin.

Ker si Dracula, imaš nekaj novih sposobnosti, ki jih večino uporabiš za… skrivanje? Kaj, Dracula se skriva pred sovražniki? Na žalost, da. Avtorji so se odločili, da bodo v nadaljevanje vnesli nekaj skrivanja, ki pa je večinoma obupno narejeno in dolgčasno. Na voljo je ogromno novih sposobnosti samo zaradi skrivanja. Lahko se spremeniš v meglo in se tako transportiraš preko rešetk do prej nedosegljivih stikal ali pa se skrivaš pred sovražniki, na posebnih mestih se spremeniš v podgano, s katero lahko prečkaš skozi majhne luknjice in grizeš kable, da se odprejo vrata, lahko obsedeš sovražnika ali pa nanj pošlješ jato netopirjev, ki ga za nekaj sekund zamotijo. Večinoma me niso zelo motile, nekaterim bodo celo všeč, ker navsezadnje le malce razbremenijo drugače hiter tempo… razen tiste, kjer se moraš skrivati pred minotavrom. Ta sekvenca, nad katero se pritožujejo bolj ali manj vsi opisovalci, je narejena tako slabo in nepravično, da sem skorajda obupal nad celotno igro. Upam, da so jo pred izidom igre že popravili.

Novost je tudi malce bolj odprta mapa mesta in gradu, po katerem se potikaš. Dracula ima medaljon, s katerim se lahko transportiraš nazaj v preteklost v Draculin grad, kjer po navadi odklepaš nove sposobnosti in se še enkrat bojuješ s pomembnimi osebami iz prvega dela. Sčasoma se obe lokaciji popolnoma odpreta in lahko greš zbirat prej nedosegljive bonuse, ko odkleneš nove sposobnosti.

V igri sem večinoma užival, čeprav ima ogromno napak. Raziskovanje mesta me ni privlačilo, saj se v modernih časih veliko potikaš po tovarnah in podobnih tipičnih lokacijah. Skrivanje je tudi slabo izvedeno, boj je soliden, a ne doseže ostalih akcijskih pretepačin. Igra te konstantno drži za roko in ti še po petih urah igranja govori, kako se skoči. Zato si igra po mojem mnenju zasluži povprečno oceno, priporočal pa bi jo vsem oboževalcem prvega dela. Ostali počakajte na razprodajo.

Ocena: 68/100

Plus:

– veliko šefov

– soliden boj in skakanje

Minus:

– skrivanje je slabo izvedeno

– klišejevske, nenavdihnjene lokacije

– držanje za roko

Igro nam je za opis priskrbela spletna trgovina Gameworld.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več