Prenosni računalniki
31.01.2012 15:22

Deli z drugimi:

Share

Asusova prenosnika za igranje iger

Asusova prenosnika G75 in G55 sta izjemno robustna, zmogljiva in pripravljena, da vam ponudita veliko igralskih užitkov.
Asusova prenosnika G75 in G55 sta izjemno robustna, zmogljiva in pripravljena, da vam ponudita veliko igralskih užitkov.

Naslednja novica bo prav gotovo razveselila vse navdušence nad video igrami. Podjetje Asus je namreč na trg lansiralo dva izjemno zmogljiva prenosna računalnika iz družine G5 Republic of Games (ROG). Govora je o modelih z oznakama Asus G75 in G55, ki sta izjemno robustna, zmogljiva in pripravljena, da vam ponudita veliko igralskih užitkov. Asus G75 ima 17,3-palčni zaslon, medtem ko je diagonala modela G55 dolžine 15,6-palcev. Oba je bilo mogoče videti na nedavno končanem sejmu CES 2012, kjer sta doživela svojo premiero. Poganja jih nova generacija Intelovih procesorjev “Ivy Bridge“, ali kot jih nekateri poimenujejo tretja generacija procesorjev Intel Core.

Za grafiko bo poskrbela nova Nvidijina grafična kartica iz družine “Kepler”, natančneje model z oznako GeForceGTX 670M. Oba modela prenosnikov bosta ponudila trde diske do kapacitete 1,5 TB, hibridno varianto (HDD in SSD skupaj) ali kot opcijsko tudi 256GB SSD disk. Delovnega spomina bo več kot dovolj – 16GB na 1600MHz, na voljo pa bo tudi DVD snemalnik ali Blu-ray optični pogon. Zaslon podpira Full HD (1920 x 1080), obstaja pa možnost tudi za 3D zaslon. Na ohišju bomo našli tudi nekaj kozmetičnih popravkov, medtem ko osnova oblike ostaja več ali manj enaka. Dizajn je tako še vedno navdahnjen z nevidnimi “stealth” letali, z dvojnima ventilatorjema iz zadnje strani. Prenosnika tehtata 4,3 in 3,8 kilograma. Na prodajnih policah ju lahko pričakujemo nekje v aprilu, medtem ko je cena za enkrat še neznanka.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku