Računalništvo, telefonija
12.09.2017 20:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple TV 4K za filmofile

Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K nam bo nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.
Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K nam bo nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.

Podjetje Apple je na nedavni konferenci pričakovano predstavilo novo večpredstavnostno napravo Apple TV 4K, ki ponuja podporo za ločljivosti 4K. Bolj kot podpora visokoločljivemu formatu 4K pa je ljubitelje večpredstavnostnih vsebin zagotovo razveselila podpora tehnologiji HDR (High Dynamic Range), saj ta neizpodbitno pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov. Ta namreč v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. S tem bo Applova večpredstavnostna naprava TV lahko končno konkurirala precej cenejšim kitajskim izdelkom, ki vso omenjeno tehnologijo podpirajo že dalj časa.

Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K temelji na osnovi mobilnega procesorja A10X Fusion, ki ga najdemo tudi v letošnjem tabličnem računalniku iPad Pro, poleg tega pa je novost opremljena še s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu je na voljo dovolj procesorske moči, da lahko naprava predvaja videoposnetke ločljivosti 4K s povprečno frekvenco do 60 sličic na sekundo. Ker je večina videoposnetkov ločljivosti 4K trenutno na voljo s povprečno frekvenco 24 sličic na sekundo ali 30 sličic na sekundo, nam bo novost nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.

Apple TV 4K bo v Združenih državah Amerike na voljo za prednaročilo 15. septembra in sicer za preračunanih 150 evrov. Prvi kupci pa bodo novost prejeli 22. septembra.


Prijavi napako v članku