Prenosni računalniki
22.10.2009 07:35
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple prenovil in posodobil prenosnik MacBook

Prenovljeni prenosni računalnik Apple MacBook prinaša kopico bolj ali manj uporabnih novosti.
Prenovljeni prenosni računalnik Apple MacBook prinaša kopico bolj ali manj uporabnih novosti.

Podjetje Apple je najavilo razpoložljivost prenovljenega in posodobljenega prenosnika MacBook bele barve, ki je opremljen s 33-centimetrskim zaslonom. Novinec se lahko pobaha s stekleno večtočkovno kontrolno tablico (trackpad), LED osvetlitvijo zaslona in zmogljivejšo baterijo, ki zagotavlja kar sedemurno avtonomijo. Slednjo pa lahko v primeru okvare žal odstrani le pooblaščeni serviser. Za uslugo bo potrebno serviserju odšteti slabih 140 evrov.

Prenove je bila deležna tudi strojna oprema priljubljenega prenosnika, ki sedaj obsega zmogljivejši Intelov procesor takta 2,26 GHz (prej 2,13 GHz), trdi disk z 250 GB prostora (prej 160 GB) in 2 GB sistemskega pomnilnika DDR3.

Spodnja stran novega Applovega prenosnega računalnika MacBook je v celoti prekrita z gumo, kar mu daje modni videz in omogoča njegovo uporabo tudi na drsečih površinah. Velikost večtočkovne kontrolne tablice je primerljiva z različico Pro, medtem ko so robovi prenosnika precej bolj zaobljeni kot pri starejši različici. Maloprodajna cena vstopne različice prenovljenega in posodobljenega MacBooka pa se giba okoli 845 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku