Računalništvo, telefonija
14.09.2015 09:19
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon kmalu s tablico za samo 44 evrov?

Tablica Amazon bo zaradi nizke cene dostopna širšemu krogu ljudi.
Tablica Amazon bo zaradi nizke cene dostopna širšemu krogu ljudi.

Spletni trgovski velikan Amazon se je z začetkom prodaje lastnega pametnega mobilnega telefona močno opekel, saj zanimanja zanj praktično ni bilo. V začetku septembra so zato priznali, da so avgusta prodali zadnjo zalogo telefonov Fire Phone, obenem pa kaže, da naslednika ne bo. Kot vse kaže, pa se bo podjetje Amazon kmalu preizkusilo na področju tablic, saj so se zanesenjaki spletnega portala Geekbench dokopali do informacije, da naj bi spletni trgovski velikan kmalu ponudil v prodajo lastni tablični računalnik, za katerega naj bi bilo v prosti prodajo treba odšteti le preračunanih 44 evrov.

Tablični računalnik Amazon naj bi bil opremljen s 6-palčno (15,2-centimetrsko) ali 7-palčno (17,8-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.024 x 600 slikovnih točk, za preračunavanje podatkov in poganjanje grafičnih vsebin pa bo na voljo štirijedrni procesor MediaTek MT8127 s procesorskimi sredicami ARM Cortex A7 in vgrajeno grafično kartico Mali 450 MP4. Tu bomo našli še sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta, vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti prostora, digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in sprednjo kamero ločljivosti le 300 tisoč slikovnih točk.

Superpoceni tablica podjetja Amazon naj bi razpolagala še s podporo za pomnilniške kartice microSD in brezžični povezavi WiFi 802.11n in Bluetooth 4.0. Na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Amazon Fire OS 5, ki bo dejansko temeljil na osnovi Googlovega operacijskega sistema Android 5.1 Lollipop.


Prijavi napako v članku