Računalništvo, telefonija
03.08.2013 06:21
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Superhitri USB 3.1

Organizacija USB 3.0 Promoter Group je najavila prihod novega standarda USB, ki bo prinesel kar dvakrat večjo hitrost prenosa podatkov kot jo danes zagotavlja vmesnik USB 3.0. Podatkovni vmesnik USB 3.1 bo namreč omogočal prenose podatkov s hitrostjo vse do 10 gigabitov na sekundo.
Novi podatkovni vmesnik USB 3.1 obljublja hitrejši prenos podatkov, večjo energetsko učinkovitost in združljivost z obstoječimi standardi.
Novi podatkovni vmesnik USB 3.1 obljublja hitrejši prenos podatkov, večjo energetsko učinkovitost in združljivost z obstoječimi standardi.

Dobra novica za vse, ki na zunanje pomnilniške medije shranjujete in iz njih prenašate velike količine podatkov. Organizacija USB 3.0 Promoter Group je namreč potrdila specifikacije za novi standard USB, ki bo prinesel kar dvakrat večjo hitrost prenosa podatkov kot jo danes zagotavlja vmesnik USB 3.0. Podatkovni vmesnik USB 3.1 bo namreč omogočal prenose podatkov s hitrostjo vse do 10 gigabitov na sekundo, kar bo seveda v polni meri mogoče koristiti le v navezi z novejšimi pogoni Solid State.

Člani organizacije USB 3.0 Promoter Group zagotavljajo, da bo novost polno združljiva z današnjima podatkovnima vmesnikoma USB 2.0 in 3.0 ter s pripadajočimi kabli, pri čemer bo najvišjo hitrost mogoče doseči le z uporabo namenskih kablov. Novi podatkovni vmesnik USB 3.1 bo za nameček prinesel še večjo energetsko učinkovitost. Prve osebne računalnike opremljene s hitrim vmesnikom USB hitrosti 10 gigabitov na sekundo naj bi pred koncem naslednjega poletja ponudili v prodajo vsi vodilni proizvajalci. Prva čipovja s podporo vmesniku USB 3.1 jim bodo namreč na voljo šele čez slabo leto dni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,