Namizni računalniki
18.10.2024 11:02

Deli z drugimi:

Share

Klavrni konec za namizni računalnik Snapdragon Dev Kit

Kljub dobrim ocenam, namizni računalnik Snapdragon Dev Kit ni šel dobro v prodajo. Zato so se pri podjetju Qualxomm odločili, da ga umaknejo iz podaje.

Že pred časom nas je podjetje Qualcomm prijetno presenetilo z namiznim osebnim računalnikom. Tu gre za namizni računalnik Snapdragon Dev Kit z oznako X1E-00-1DE. Novost je bila sprva na voljo le izbranim posameznikom, sedaj pa je na voljo tudi za nakup. Novost je bilo mogoče naročiti avgusta letos, njena maloprodajna cena pa je znašala kar preračunanih 830 evrov (brez davkov in dajatev).

Kljub dobrim ocenam, namizni računalnik Snapdragon Dev Kit ni šel dobro v prodajo. Zato so se pri podjetju Qualxomm odločili, da ga umaknejo iz podaje. Vsi, ki so napravo naročili, bodo prejeli povračilo denarja. Kljub temu bo procesor Snapdragon X Elite še vedno podprt za namizne računalnike. Morda se bo v prihodnje našel kateri od vodilnih proizvajalcev, ki se bo odločil za pripravo računalnika na njegovi osnovi.

Preklic namiznega računalnik Snapdragon Dev Kit je presenetil mnoge, saj je bil opremljen z najnovejšim procesorjem Snapdragon X Elite. Ta je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta je namreč zelo hiter s svojimi 12 jedri Oryon, 42 MB predpomnilnika in najvišjo turbo frekvenco 4,3 GHz. Prvi preizkusi zmogljivosti opravljeni z novincem so bili zelo spodbudni. Novost je namreč po zmogljivosti primerljiva z Intelovim Core i7-13700HX, Core i9-13900H in najnovejšim AMD-jevim mobilnim paradnim konjem Ryzen 9 8945HS. Qualcomm se obenem osredotoča tudi na Apple, ki je njegov glavni konkurent, ko gre za procesorje za prenosnike na osnovi ARM. Navaja, da Snapdragon X Elite zagotavlja 50 % boljšo večnitno zmogljivost v primerjavi s čipom Apple M2.

Osebni računalnik Snapdragon Dev Kit za operacijski sistem Windows je opremljen še z izhodom HDMI, mrežnim vmesnikom RJ45 Ethernet, izhodom HDMI ter priključki USB 3.2 Type-A in USB Type-C (USB 4). Novost je opremljena še z 32 gigabajti sistemskega pomnilnika LPDDR5x, 512 gigabajti sistemskega pomnika ter modemom Qualcomm FastConnect 7800, ki zagotavlja brezžični povezavi Bluetooth 5.4 in Wi-Fi 7. Tu je na voljo še 180 vatni napajalnik. A kot vse kaže vse to ni bilo dovolj za najzahtevnejše uporabnike.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
M2 procesor

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,