Igre
05.08.2024 12:00
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj je predstavil THQ Nordic za 2024 in naprej?

Predstavitev THQ Nordic 2024 se je pravkar končala in je bila digitalna ekstravaganca za igralce po vsem svetu. Dogodek je bil poln napovedi, ki bodo v prihodnjih letih močno vplivale na igralno industrijo. Tukaj je podroben povzetek najzanimivejših razkritij s predstavitvenega dogodka.

The Eternal Life of Goldman:

Predstavitev se je začela z napovedjo igre The Eternal Life of Goldman, 2D pustolovske platformerske igre studia Weappy Studio. “The Eternal Life of Goldman” je igra, ki obljublja, da bo igralce popeljala na potovanje po ročno narisanem arhipelagu, polnem legend, pravljic in mitov. Ta 2D pustolovska ploščad studia Weappy Studio pa ni le na videz. Gre za poglobljeno, pripovedno izkušnjo, ki izziva žanrske norme.

Igralci bodo imeli nalogo ubiti Božanstvo, mistično bitje, o katerem se je veliko govorilo, vendar ga še nihče ni videl. Ta naloga jih bo vodila skozi svet, ki je hkrati barvit in temačen, poln tragedij, ekscentričnih likov in presenetljivih kontrastov. Svet igre je izdelan z veliko podrobnostmi, saj so vsaka soba, pokrajina, lik in vizualni učinek edinstveni in podrobni. To obljublja zanimivo igralno izkušnjo in pašo za oči.

Igra igralce spodbuja tudi k raziskovanju in improvizaciji. Igralci lahko svoje trske nadgradijo z novimi deli in odklenejo nove sposobnosti, ki jim pomagajo pri raziskovanju skritih kotičkov arhipelaga in soočanju z neverjetnimi bitji. Razvijalci so se osredotočili na ustvarjanje zahtevne platformne igre, ki zahteva natančnost, ne da bi postala naporna vaja v pomnjenju. Gre za razmišljanje na lastnih nogah in odkrivanje novih stvari, zato so igralci vedno vključeni in nikoli ne tavajo brez cilja.

The Eternal Life of Goldman črpa iz najboljših elementov side-scrollerjev različnih stilov in obdobij, hkrati pa se izogiba frustrirajočim vidikom, ki nimajo smisla ali zapravljajo čas. Igra je zasnovana tako, da spodbuja raziskovanje in občutek odkrivanja, ne da bi igralce frustrirala z zmedo pri vračanju nazaj po pridobitvi novih sposobnosti ali artefaktov.

V svojem bistvu je igra The Eternal Life of Goldman poklon žanru, ki so ga s skrbno pozornostjo do podrobnosti ustvarili posamezniki, ki globoko cenijo iste risanke, stripe in igre, ki so oblikovali njihovo strast. Gre za igro, katere cilj je vzbuditi tisti občutek čudenja, ki se pojavi, ko prvič vidite 16-bitno platformo, ne glede na to, ali gre za nostalgičen občutek ali novo izkušnjo za mlajše igralce.

Disney Epic Mickey: Rebrushed:

Pripravite čopiče, Disneyjevi oboževalci! Priljubljena klasična igra Disney Epic Mickey bo s prihajajočo izdajo igre Disney Epic Mickey dobila novo podobo: V novi različici igre Epic Mickey smo jo malce spremenili. To ni le kakšen star remaster; gre za živahno preobrazbo, ki obljublja, da bo v Wasteland, fantastično kraljestvo pozabljenih Disneyjevih likov, vdihnila novo življenje.

Prvotna igra Epic Mickey je bila zaradi edinstvene mešanice pustolovščine in ustvarjalnosti velika uspešnica. Igralci so lahko s čarobnim čopičem spreminjali okolje in vplivali na zgodbo. Zdaj je na voljo igra Disney Epic Mickey: Rebrushed bo to izkušnjo dvignil na višjo raven z boljšim upravljanjem, impresivnejšo grafiko in številnimi novimi sposobnostmi našega najljubšega miška.

Predpostavka igre je še vedno tako očarljiva kot vedno. Miki se je pripravljen podati na epsko potovanje, ki ga bodo oblikovale igralčeve odločitve. Torej, boste z barvo obnovili lepoto in harmonijo ali z redčilom spremenili pokrajino in razkrili skrivnosti? Odločitve, ki jih boste sprejeli, bodo vplivale na prihodnost Wasteland in njenih prebivalcev.

Zakaj je igra Disney Epic Mickey tako vznemirljiva? Igra je zelo podrobna in izkazuje veliko spoštovanje do Disneyjeve zgodovine. Igralci bodo srečali vse vrste kultnih likov, vključno z Oswaldom, srečnim zajcem, ki je bil prva stvaritev Walta Disneyja. V igri so združene klasične ravni platform, ki so jih navdihnili animirani filmi in kratki filmi, kar ustvarja mešanico nostalgije in inovativnosti.

Igro je razvilo podjetje Purple Lamp, ki je znano po svojem delu za SpongeBob SquarePants. Igra se imenuje Battle for Bikini Bottom: Rehydrated, bo izšla 24. septembra 2024. Igra bo na voljo na več različnih platformah, vključno s PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One in PC prek storitve Steam. Za najbolj predane oboževalce je na voljo celo zbirateljska izdaja s kipcem Miki Miške in drugimi dobrotami.

Disney Epic Mickey Rebrushed je več kot le igra. Je praznovanje Disneyjeve zapuščine, pričevanje o brezčasni privlačnosti njegovih likov in opomin na veselje, ki ga lahko prinese ustvarjalnost. Zato se pripravite, da skočite nazaj v Wasteland in ustvarite svojo Disneyjevo pustolovščino. Čas je, da ustvarite nekaj čarovnij!

Wreckfest 2:

Čas je, da poženete motorje! Wreckfest 2 ponese Destruction Derby v nove razsežnosti

Svet virtualnih dirk bo postal še bolj intenziven z napovedjo igre Wreckfest 2, težko pričakovanim nadaljevanjem senzacije rušilnega derbija, ki je igralce navduševala že od prve izdaje. Družba THQ Nordic je uradno predstavila igro, ki obljublja še bolj razburljivo izkušnjo s prenovljeno fiziko, izboljšanim prilagajanjem in številnimi novimi funkcijami igranja.

Wreckfest 2 je več kot le dirkanje. Gre za preživetje v najbolj kaotičnih in adrenalinskih razmerah, kar si jih lahko zamislite. Izvirna igra je s svojo mešanico natančne vožnje in bojevanja z vozili postavila visoko letvico, nadaljevanje pa želi to še nadgraditi. Novi fizikalni pogon je zasnovan tako, da kar najbolje izkorišča sodobno strojno opremo, zato lahko igralci pričakujejo “še večjo natančnost trkov, globlji sistem oklepov in poškodb”, “bolj zapleteno simulacijo poškodb sestavnih delov” in številne druge izboljšave.

Ena izmed najbolj zanimivih stvari v igri Wreckfest 2 je novo, razširjeno orodje za prilagajanje avtomobilov. Igralci lahko svoja vozila prilagodijo in spremenijo tako, da ustrezajo njihovemu slogu, zaradi česar je vsak derbi enako edinstven kot prejšnji. Način kariere je bil popolnoma prenovljen, da podpira vse igralne sloge in igralce izziva, da napredujejo po lestvici in postanejo najboljši prvaki.

Večigralstvo je prav tako doživelo veliko nadgradnjo, saj so na spretnostih temelječi načini ujemanja in lokalni načini razdeljenega zaslona omogočili, da se boste lažje kot kdaj koli prej zabavali ob razbijanju prijateljevih avtomobilov. Če si želite samostojne izkušnje, bodo na voljo izzivi za enega igralca z vozili, ki jih, kot pravijo razvijalci, “ne poskušajte postaviti na dirkališče”.

Čeprav uradnega datuma izida igre Wreckfest 2 še nimamo, je okoli igre veliko navdušenja. Tako oboževalci izvirnika kot novinci se veselijo, da bodo lahko sedli za volan in na dirkališču povzročili nekaj kaosa. Več novic in posodobitev bomo delili, ko se bo približala izdaja igre, ki naj bi bila ena najbolj vznemirljivih dirkaških iger v zadnjem času.

Gothic: Remake

Serija Gothic, kultna klasika v žanru RPG, bo s prihajajočo igro Gothic dobila novo podobo: Remake. Oboževalci izvirne igre so se veselili te izdaje, nedavne posodobitve pa so samo še povečale navdušenje. Predelava bo ostala zvesta bistvu izvirnika iz leta 2001, hkrati pa bo uvedla posodobljeno igralno mehaniko in obsežnejši svet.

The Gothic je razvilo podjetje Alkimia Interactive. Remake bo vrnil temačno in srhljivo vzdušje, ki so ga oboževalci vzljubili, dogajanje pa bo postavljeno v kazensko kolonijo Khorinis. Igra bo vključevala kompleksno simulacijo življenja, pri čemer bodo NPC-ji in divje živali sledili različnim rutinam, ki jih uravnava cikel dneva in noči. To ustvarja živ, dihajoč svet, ki deluje neodvisno od igralčevih dejanj.

Bojni sistem je bil popolnoma preoblikovan, da ustreza sodobnim standardom, svet pa naj bi bil za 20-30 % večji od izvirnika in bo ponujal nova območja za raziskovanje in skrivnosti, ki jih je treba odkriti. Zgodba še vedno govori o brezimnem junaku, ki se mora spopasti z zapleteno politiko različnih skupin v koloniji, hkrati pa mora izvedeti več o magični pregradi in Sleeperju.

Gothic: Remake bo izšel v drugi polovici leta 2024, navdušenje pa narašča! Resnično se zdi, da je Remake na obzorju. To je dokaz trajnega vpliva izvirne igre in predanosti njenih oboževalcev. Ne glede na to, ali ste že dolgoletni oboževalec ali pa ste novinec v seriji, je igra Gothic: Gothic se obeta pustolovščina, na katero se splača počakati. Ko se bo bližal datum izida, bomo z vami delili več posodobitev.

Na poti je nova igra Darksiders

Vesolje Darksiders se znova širi in oboževalci serije se imajo česa veseliti. Družba THQ Nordic nam je pravkar predstavila novo igro v priljubljeni seriji akcijskih pustolovščin, ki je bila med igralci uspešnica že od svojega prvega izida leta 2010.

Igre Darksiders so igralce popeljale na temačno in razburljivo vožnjo po apokaliptičnih pokrajinah, vsak del pa se je osredotočal na drugega jezdeca apokalipse. Od Vojne do Smrti in od Besa do Strifeja je vsak lik v igralno izkušnjo vnesel nekaj drugačnega. Zdaj, ko je napovednik objavljen, se vsi sprašujejo, ali bo to združitev, ki so jo oboževalci čakali.

Čeprav še nimamo veliko podrobnosti, pa podoba ožganega sveta v napovedniku in skrivnostno sporočilo “Bodite pripravljeni na ponovno vožnjo” nakazujeta, da prihaja nekaj velikega. Je to morda igra Darksiders 4, ki bo združila War, Death, Fury in Strife v pustolovščini brez primere? Ali pa bo morda izšel še en inovativen spin-off, kot je Darksiders Genesis? Počakati bomo morali in videti, a nekaj je gotovo: vznemirjenje narašča, za Jezdce in svet, ki ga naseljujejo, pa še nikoli ni bilo tako veliko.

Titan Quest II

Ste pripravljeni na pustolovščino, ki je večja od življenja? Titan Quest II vas vabi v svet, ki prekipeva od mitov in pošasti iz bogate tapiserije grške mitologije. To nadaljevanje priljubljene akcijske RPG igre Titan Quest obljublja še bolj poglobljeno izkušnjo s kampanjo, osredotočeno na raziskovanje, in prilagodljivim sistemom likov, ki vam daje nadzor nad vašo usodo.

V Titan Quest II boste raziskovali čudovite plaže, mirne grške templje in skrivnostna kraljestva, kamor si ne upajo stopiti niti najbolj pogumni smrtniki. Spopadli se boste z legendarnimi bitji, kot so Ihti, kentavri, satirji, harpije, sirene in grifoni. Vsaka bitka je preizkus vašega junaštva, ki zahteva več kot le moč – za zmago boste potrebovali strategijo in spretnost.

Sistem prilagajanja lika v igri je zelo poglobljen. Edinstvenega junaka lahko ustvarite tako, da združite dve mojstrstvi. To pomeni, da lahko svoj lik prilagodite svojemu slogu igranja, ne glede na to, ali imate raje grobo silo, premetenost ali mešanico obojega. Poleg tega lahko na vsakem koraku najdete veliko dragocenega plena. Vsak predmet, ki ga odkrijete, ima svoj namen in lahko celo spremeni vaše potovanje.

A ne gre le za bojevanje. Titan Quest II je pustolovščina, ki nagrajuje tiste, ki so radovedni in pogumni. Svet je poln skrivnosti, ki čakajo, da jih odkrijete. Odločitve, ki jih sprejmete, lahko vodijo do presenetljivih odkritij ali celo spremenijo potek vaše pustolovščine.

Če radi delite svoje epske zgodbe, vam bo všeč spletni način za več igralcev v Titan Quest II. S prijatelji se lahko združite in se pomerite z boginjo maščevanja. Ne glede na to, ali ste samostojni junak ali del skupine bojevnikov, je ta igra vaša priložnost, da se zapišete v zgodovinske knjige.

Zaključek

Predstavitev igre THQ Nordic 2024 je postavila temelje za vznemirljivo prihodnost na področju iger. Z mešanico nadaljevanj, predelav in povsem novih IP-jev se lahko vsaka vrsta igralcev iger nečesa veseli. Ko se bodo ti naslovi približali datumom izida, vas bomo o tem obveščali. Srečno igranje!


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več