Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
01.03.2023 07:20

Deli z drugimi:

Share

3D-tisk in CAD/CAM za učinkovito načrtovanje proizvodnje prihodnosti

TECOS v zadnjih letih vse več storitev opravi na področju razvoja novih izdelkov, kjer 3D-tisk in CAD/CAM tehnologije pomembno prispevajo k zmanjševanju stroškov razvoja.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je največji ponudnik inženirskih storitev v regiji, saj manjšim in večjim podjetjem omogoča hitre, kakovostne in dostopne storitve razvoja izdelkov, optimiranja procesov brizganja plastike, MKE-trdnostne preračune, storitve 3D-skeniranja, meritev in prototipiranja ter brizganje malih serij, 3D-tisk kovin, prenos tehnologij in tudi razvoj izdelkov na ključ.

Poleg inženirskih storitev TECOS izvaja podporo podjetjem pri vzpostavljanju koncepta Industrije 4.0 v proizvodnji in nenehno krepi raziskovalno dejavnost na področjih procesnih in aditivnih tehnologij, razvoja materialov, mehatronike, naprednih numeričnih analiz ter analiz vplivov na okolje.

3D-skeniranja in numerične analize kot stalnica stroškovno učinkovitega razvoja

V preteklih letih so sodelovali z mnogimi inovativnimi podjetji, eden zadnjih projektov je bilo sodelovanje pri razvoju Tilcare naprave za čiščenje ušesnega masla. V sklopu inženirskih storitev so za podjetje TILCO TRADING PTE razvili lovilno posodo, dolivni sistem za vodo in šobe za brizganje vode v uho. Vsi sestavni elementi so se morali prilagajati obliki obstoječe črpalke.

V procesu razvoja so v TECOS-u z optičnim skenerjem poskenirali obliko črpalke ter s procesom vzvratnega inženirstva nato pripravili CAD model oblike, ki je služil kot osnova za nadaljnjo konstrukcijo lovilne posode. Ustreznost in funkcionalnost izdelka so sproti preverjali s prototipi, ki so jih izdelali s 3D-tiskalnikom. Ob zaključku projekta so bile izvedene še simulacije brizganja plastike. Na podlagi rezultatov so pripravili zahteve za izdelavo orodij, ki so orodjarjem služile kot osnova pri njihovi izdelavi, prav tako pa so pripravili tehnično dokumentacijo kosov.

3D-tisk kot priložnost za optimizacijo proizvodnje

V zadnjih letih TECOS posebno pozornost in skrb namenja optimizaciji proizvodnje s pomočjo 3D-tiskanja. Kot ključni partner namreč sodeluje v mednarodnem projektu Optimizacija proizvodnje z uporabo tehnik 3D-tiskanja (3DoP) z 32 partnerji iz celotne Evrope. TECOS se je pridružil trenutno največjemu projektu na področju 3D-tiskanja v Evropi, vrednem več kot 14 milijonov evrov.

V TECOS-u bodo s partnerji razvili tehnologije in pristope za neposredno vgrajevanje elektronskih vezij v 3D-tiskane izdelke in proizvode skozi iskanje najboljših tehnologij, njihovo testiranje, razvoj pilotnih proizvodnih linij in iskanje novih aplikacij. Vzpostavili bodo evropsko verigo vrednosti in pridobljena znanja promovirali med malimi in srednje velikimi podjetji. Z aktivnostmi pa se želijo usmeriti tudi v identifikacijo novih področij aplikacij 3D-tiskanja in aditivnih tehnologij.

Znanje in izkušnje TECOS-ovih strokovnjakov ter sodelovanje v številnih razvojnih projektih za industrijo TECOS-ovim inženirskim storitvam dajejo dodatno kredibilnost in jih v širši evropski prostor umeščajo kot zanesljivega partnerja za varen in uspešen razvoj idej ter optimirano proizvodnjo brez odvečnih težav!

Za še več informacij obiščite spletno stran www.tecos.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več