Računalništvo, telefonija
19.05.2010 10:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SAOP podprl medicinsko-humanitarno odpravo v Ugando

Petčlanska odprava absolventov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani se bo, pod okriljem Sekcije za tropsko medicino, konec letošnjega leta podala v Ugando. Primorski študentje bodo v okviru 3-mesečne misije od decembra 2010 do februarja 2011 v vasici Bufuka izvajali ambulantno delo predhodnih odprav ter s tem zagotovili čim bolj kontinuirano brezplačno zdravstveno oskrbo vaščanom, ki sicer do nje pogosto nimajo dostopa.
Pred ambulanto v Ugandi
Pred ambulanto v Ugandi

V podjetju SAOP, vodilnem proizvajalcu poslovnih programskih rešitev za podjetja in javne ustanove, so se odločili prispevati svoj kamenček v mozaik boljšega življenja vaščanov Bufuka. SAOP je kot eden izmed sponzorjev odprave v Ugando omogočil, da bodo študentje nakupili ves potreben material in zdravila ter tako zagotovili tamkajšnjim prebivalcem brezplačno oskrbo. Projekt je v celoti odvisen od donatorskih sredstev, zato vsak prispevek pomaga narediti korak dlje. S sredstvi sponzorjev bodo študentje zagotavljali ne le temeljno zdravstveno oskrbo vaščanov temveč tudi preventivo in izobraževanje na področju zdravja.

“Podjetje SAOP temelji na znanju in preseganju že poznanega. Le s stremljenjem po napredku in podajanjem v neznane vode lahko dosegamo nova znanja in posegamo v neznano. Ravno to počno mladi študentje, ki tlakujejo pot svojim naslednikom in s svojim znanjem nesebično pomagajo ljudem Ugande,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Študentje bodo na afriški odpravi spoznali lokalno kulturo in zgodbe prebivalcev ter skušali najti svoje mesto v tuji deželi, saj je v tropih zdravnik drugi v vrsti – takoj za vaškim vračem. Svoje doslej pridobljeno teoretično znanje bodo lahko okrepili z izkušnjami s terena. Bodoči zdravniki se bodo na eksotičnem in neizprosnem terenu naučili bolj racionalnega ravnanja in delovanja v ekstremnih razmerah, zato bodo bolje pripravljeni na izredne situacije in medicinske izzive na slovenskih tleh. S tovrstnimi odpravami mnogo pridobi tudi domača medicina, saj so s popularizacijo potovanj izkušnje s področja tropske in potovalne medicine vse bolj pomembne.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SAOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku