Računalništvo, telefonija
11.03.2020 11:59
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Robotiziran bolnišnični oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom

Roboti so se izkazali kot izjemno učinkovita rešitev za boj proti koronavirusu.
Roboti so se izkazali kot izjemno učinkovita rešitev za boj proti koronavirusu.

Smrtonosni koronavirus se je sprva pojavil na kitajskih tleh, zdaj seje strah in trepet po vsem svetu. Ker je bilo daleč največ okužb na Kitajskem, so kitajske oblasti odprle prvi “pametni” bolniški oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom. Zdravstveno osebje je sestavljeno izključno iz robotov, ki so opremljeni z dostopom do mobilnega omrežja in paciente oskrbujejo 24 ur na dan, brez odmorov in počitka.

Prvi robotiziran bolnišnični oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom, ima na razpolago kar šest robotov vrste CloudMinds XR-1, ti pa opravljajo različne naloge. Roboti na tem oddelku merijo bolnikovo telesno temperaturo, prinesejo hrano, nadzirajo sobe in hodnike ter razkužijo vsa območja oddelka. Visokotehnološki roboti lahko celo plešejo in tako zagotovijo določeno mero zabave za paciente v karanteni. Tehnologija 5G pa zdravnikom omogoča, da v realnem času spremljajo bolnika, vendar na daljavo in brez nevarnosti okužbe.

Uporaba avtonomnih robotov znatno zmanjša delovno obremenitev medicinskega osebja, preprečuje možnost prenosa okužbe in hkrati omogoča neprekinjeno oskrbo bolnikov 24 ur na dan. Pri tem velja še omeniti, da je robote CloudMinds XR-1 brezplačno zagotovilo kitajsko podjetje CloudMinds, ki je specializirano za izdelavo pametnih robotov z napredno inteligenco.


Prijavi napako v članku