Telefoni
13.05.2022 10:03

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Oppo Find N kot prvi prejel Android 13!

Prepogljivi pametni mobilni telefon Oppo Find N je navdušil že mnoge. Ta je namreč opremljen z velikim zaslonom, ki lahko slike prikazuje z ločljivostjo FullHD+ pri frekvenci 120 hercev. Poleg tega razpolaga še z zunanjim zaslonom s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo in povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo.

Pametni mobilni telefon Oppo Find N se ponaša tudi z zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika, procesor Qualcomm Snapdragon 888 in 512 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 4.500 miliamper ur s podporo hitremu polnjenju. Glavna kamera pa razpolaga s kakovostnim slikovnim tipalom ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk.

Nedavno pa je Oppo Find N kot prvi prepogljivi pametni mobilni telefon prejel prvo poskusno različico najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 13. Ta je trenutno na voljo za prenos kitajskim uporabnikom novosti, kmalu pa bo na voljo še preostalim uporabnikom širom sveta. Kot vse kaže pa so uporabniki nad novostjo več kot zadovoljni.

Novi Android 13 bo uporabnikom pametnih telefonov namreč prinesel številne novosti. Med njimi velja izpostaviti predvsem izboljšan grafični vmesnik Material You, ki ga bo mogoče uporabiti tudi v navezi z mobilnimi aplikacijami drugih proizvajalcev. Tu najdemo še izboljšano zasebnost pri deljenju fotografij, večjo zasebnost pri iskanju prostih brezžičnih dostopnih točk Wi-Fi in enostavno zamenjavo jezika. Uporabniki bodo zagotovo navdušeni tudi nad posodobljenim mehanizmom za tiho delovanje, ki bo še dodatno izboljšal uporabniško izkušnjo.

Novi Android 13 bo prijaznejši tudi do ljubiteljev mobilnih iger. Opremljen bo namreč z novimi možnostmi, ki bodo znatno pohitrile nalaganje mobilnih iger. Med vsemi pa bo še posebej izstopala možnost GAME_LOADING, ki bo poskrbela, da bo procesor pri nalaganju mobilnih iger deloval s polno močjo. V praksi to pomeni, da bo uporabnik manj časa gledal začetno »sliko« pri zagonu mobilnih iger.

Kot vse kaže, bo novi mobilni operacijski sistem Android 13 razpolagal še s pametnejšim sistemom za upravljanje z obvestili. Poleg tega bo uporabniku na voljo več nadzora nad tem, katera sporočila se mu bodo prikazovala. Na voljo bo tudi povsem nov sistem za upravljanje s porabo električne energije, ki naj bi še posebej prišel do izraza pri povezovanju z napravami Bluetooth.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več