Telefoni
13.05.2022 10:03

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Oppo Find N kot prvi prejel Android 13!

Prepogljivi pametni mobilni telefon Oppo Find N je navdušil že mnoge. Ta je namreč opremljen z velikim zaslonom, ki lahko slike prikazuje z ločljivostjo FullHD+ pri frekvenci 120 hercev. Poleg tega razpolaga še z zunanjim zaslonom s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo in povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo.

Pametni mobilni telefon Oppo Find N se ponaša tudi z zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika, procesor Qualcomm Snapdragon 888 in 512 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 4.500 miliamper ur s podporo hitremu polnjenju. Glavna kamera pa razpolaga s kakovostnim slikovnim tipalom ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk.

Nedavno pa je Oppo Find N kot prvi prepogljivi pametni mobilni telefon prejel prvo poskusno različico najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 13. Ta je trenutno na voljo za prenos kitajskim uporabnikom novosti, kmalu pa bo na voljo še preostalim uporabnikom širom sveta. Kot vse kaže pa so uporabniki nad novostjo več kot zadovoljni.

Novi Android 13 bo uporabnikom pametnih telefonov namreč prinesel številne novosti. Med njimi velja izpostaviti predvsem izboljšan grafični vmesnik Material You, ki ga bo mogoče uporabiti tudi v navezi z mobilnimi aplikacijami drugih proizvajalcev. Tu najdemo še izboljšano zasebnost pri deljenju fotografij, večjo zasebnost pri iskanju prostih brezžičnih dostopnih točk Wi-Fi in enostavno zamenjavo jezika. Uporabniki bodo zagotovo navdušeni tudi nad posodobljenim mehanizmom za tiho delovanje, ki bo še dodatno izboljšal uporabniško izkušnjo.

Novi Android 13 bo prijaznejši tudi do ljubiteljev mobilnih iger. Opremljen bo namreč z novimi možnostmi, ki bodo znatno pohitrile nalaganje mobilnih iger. Med vsemi pa bo še posebej izstopala možnost GAME_LOADING, ki bo poskrbela, da bo procesor pri nalaganju mobilnih iger deloval s polno močjo. V praksi to pomeni, da bo uporabnik manj časa gledal začetno »sliko« pri zagonu mobilnih iger.

Kot vse kaže, bo novi mobilni operacijski sistem Android 13 razpolagal še s pametnejšim sistemom za upravljanje z obvestili. Poleg tega bo uporabniku na voljo več nadzora nad tem, katera sporočila se mu bodo prikazovala. Na voljo bo tudi povsem nov sistem za upravljanje s porabo električne energije, ki naj bi še posebej prišel do izraza pri povezovanju z napravami Bluetooth.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Povezave

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več