Računalništvo, telefonija
07.04.2010 16:57

Deli z drugimi:

Share

Prelomno desetletje, ki se bo bistveno razlikovalo od minulega

»Planet postaja modrejši« je slogan že 14. IBM-ovega Foruma. IBM-ov Forum nadaljuje in nadgrajuje lani predstavljeno IBM-ovo globalno iniciativo Modrejši planet. Po svetu nastajajo številni modrejši sistemi, ki ustvarjajo merljivo gospodarsko in družbeno vrednost. Tudi v Sloveniji.
»Na IBM Forumu bomo preučili globalne premike, ki se danes dogajajo v gospodarstvu, ugotovili, kaj je potrebno za vodenje v tem novem svetu, in podrobno raziskali, kako razširiti strateško vlogo IT direktorjev« je vsebino letošnjega IBM-ovega Foruma povze
»Na IBM Forumu bomo preučili globalne premike, ki se danes dogajajo v gospodarstvu, ugotovili, kaj je potrebno za vodenje v tem novem svetu, in podrobno raziskali, kako razširiti strateško vlogo IT direktorjev« je vsebino letošnjega IBM-ovega Foruma povze

»Zbrali smo se na začetku novega desetletja, ki se bo bistveno razlikovalo od minulega. Ponuja namreč nove priložnosti – za podjetja in poslovanje, kar pa je še pomembnejše – tudi prelomnico za vse nas, « s temi uvodnimi besedami je Roman Koritnik, generalni direktor IBM Slovenija odprl letošnji IBM-ov Forum v Portorožu.

Več kot 500 udeležencev v naslednjih dveh dneh čaka preko 50 kakovostnih predavanj domačih in tujih strokovnjakov skozi pet tematskih sklopov, ki nosijo ime Dinamična infrastruktura, Nova inteligenca, Gospodarski stimulus, Delati modreje in Modrejši planet.

Letošnji IBM-ov Forum nadaljuje in nadgrajuje lani predstavljeno IBM-ovo globalno iniciativo Modrejši planet. V IBM-u so prepričani, da je to pragmatičen način za reševanje izzivov današnjega sveta. Številni modrejši sistemi, ki nastajajo po svetu, ustvarjajo merljivo gospodarsko in družbeno vrednost. Raziskava, ki je vključevala 439 mest po svetu, je pokazala, da so mesta z modrimi rešitvami v prometu v povprečju zmanjšala zamude v prometu za več kot 700 tisoč ur na leto. V Španiji je 8 bolnišnic in 470 klinik za primarno oskrbo uvedlo modrejše zdravstvene sisteme ter s tem do 10 % izboljšalo klinične rezultate in delovno učinkovitost. »Tudi v Sloveniji se lahko pohvalimo z modrejšimi sistemi, zato primerom dobre prakse letos posvečamo posebni tematski sklop, v katerem se bodo predstavili inovatorji s področja modrejšega poslovanja« je še dodal Koritnik.

IBM Forum pa bo bogatejši še vrhunsko predavanje in edinstven pogovor, ki ju IBM Slovenija pripravlja v sodelovanju z IEDC – Poslovno šolo Bled ter časopisno hišo Delo. V današnjem večernem predavanju bo dr. Nadya Zhexembayeva, predavateljica voditeljstva, organizacijskega vedenja in trajnostnega razvoja na IEDC – Poslovni šoli Bled spregovorila o trajnostnemu razvoju, jutri pa bodo udeleženci lahko prisluhnili modremu pogovoru z dr. Dušanom Petračem, znanstvenikom ameriške vesoljske agencije NASA. Dogodek prinaša tudi premierne objave, in sicer IBM-ove strežnike POWER 7 ter najnovejšo IBM-ovo CFO globalno študijo z naslovom Integrator nove vrednosti.

Ključ do modrejših sistemov se skriva v podatkih. Danes je kar 30 % podatkov na svetu v obliki medijskih slik. Medtem, ko naš planet postaja instrumentalen, povezan in inteligenten, se računalniški model razvija, da lahko vse to podpira. Ključne zadeve v organizacijah posledično postajajo razvoj podatkovnega centra in infrastrukture IT, pregled nad podatki v podjetju ter spletna varnost. Z modrejšim poslovanjem podatke pretvarjamo v vrednost, kar nam omogoča, da predvidevamo in celo napovedujemo spremembe v naših sistemih. Več o tem bodo udeleženci IBM Foruma slišali v tematskem sklopu Gospodarski stimulus.


Prijavi napako v članku