30.03.2012 10:14

Deli z drugimi:

Share

Poganjanje aplikacij Android v Windowsih

Aplikacije Android se odlično prilegajo Oknom!
Aplikacije Android se odlično prilegajo Oknom!

Uporabniki mobilnih naprav Android se pogosto pobahajo s tem, da imajo na spletnem portalu Google Play na razpolago več kot 450-tisoč aplikacij. Od tega je kar dve tretjini mobilnih programskih oprem povsem brezplačnih. Ker je precej aplikacij izjemno uporabnih za vsakdanje delo, je skupina programerjev »iznašla« način, kako poganjati mobilne aplikacije za Android v Microsoftovih operacijskih sistemih Windows.

Za to potrebujemo le brezplačno programsko opremo BlueStacks App Player, ki je pred kratkim prešla v preizkusno obdobje. Z njo lahko brez težav poganjamo mobilne aplikacije za Android v okolju Windows. Ta celo poskrbi za samodejno sinhronizacijo priljubljenih aplikacij, nameščenih na mobilniku Android, z osebnim računalnikom. Pri poganjanju mobilnih aplikacij program BlueStacks App Player v polni meri koristi grafično moč računalnika in lahko celo simulira pospeškomer (smerne tipke).

Programsko opremo BlueStacks App Player moramo pred namestitvijo seveda prenesti iz uradne spletne strani. Ta se nahaja na naslovu http://goo.gl/z3cnC. Za uporabo programa seveda potrebujemo še mobilno napravo Android (pametni mobilni telefon ali tablico), ki s pomočjo brezplačne aplikacije BlueStacks Cloud Connect poskrbi za prenos aplikacij na računalnik preko spleta. Ta je seveda brezplačno na voljo na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://goo.gl/oNHw8.

Programska oprema BlueStacks App Player ima prednameščenih deset mobilnih aplikacij za Android. Sočasno lahko imamo na njej nameščenih do 23 mobilnih aplikacij. Programska oprema BlueStacks App Player ne pride do izraza na nekoliko starejših računalnikih, saj ti niso dovolj zmogljivi. Kmalu bo na voljo še plačljiva različica »Pro«. Ta bo podpirala plačljive aplikacije in bo omogočala namestitev neomejenega števila aplikacij.

Program BlueStacks App Player se v praski odlično obnese predvsem na zaslonih, ki imajo diagonalo manjšo od 20-palcev oziroma 50,4-centimetrov. Android aplikacije so bile namreč pripravljene za manjše zaslone. Program BlueStacks App Player bo zato prišel do izraza predvsem takrat, ko bodo naprodaj tablični računalniki s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows 8. Ti naj bi na trg prispeli že oktobra. Uporabnost programske opreme BlueStacks App Playe pa si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/iqDNs.


Prijavi napako v članku