AIDA TEAM d.o.o.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 66887305
Matična št.:
7198906000
Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 5753 826
Osnovna dejavnost:
C18.120 Drugo tiskanje
Ustanovitelj:
Albreht Iztok, Albreht Anica

Tisk ali tiskanje je postopek za mehansko razmnoževanje besedil in slik. Številne moderne metode, ki danes to omogočajo, izhajajo iz tehnoloških pristopov iz sredine 15. stoletja. Na območju Slovenije so prvo tiskarno odprli leta 1575, osnovana je bila na izumu premičnih kovinskih črk. Danes zaznamujejo panogo tiskarstva številni moderni materiali in digitalizacija.

Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg osebnega pristopa in celostne obravnave zagotavlja široko paleto načinov tiskanja, grafično oblikovanje in e-tiskarno. Uporabniki lahko tiskovine enostavno oblikujejo in naročajo kar preko spleta.

Tiskarna Aida Team: planer

Klasični tisk

Osnovna oblika je sitotisk, ki omogoča tisk na različne materiale z ravnimi površinami. Pri sitotisku prenašajo barve skozi sito neposredno na izdelek. Gre za vsestransko in obstojno metodo. V tiskarni Aida omogočajo sitotisk s štirimi barvami hkrati; primeren je za večje količine izdelkov (tiskanje tiskovin, tiskanje plakatov) in je cenovno ugodnejši.

Tiskarna Aida Team: klasični tisk

Digitalni tisk

Gre za eno bolj prilagodljivih, pri manjših nakladah do 1000 kosov pa tudi cenovno ugodnejših načinov tiska. Posebne priprave niso potrebne, saj proces vodi računalnik, ki naročilo obdela hitro in natančno. Tiskajo lahko formate do 330 x 1200 mm in omogočajo široko paleto izbire papirjev: gladek, hrapav, sijoč ali mat. Za posebne priložnosti imajo pripravljene druge, posebne vrste papirja. Digitalni tisk je med drugim primeren tudi za tiskanje vizitk.

Tiskarna Aida Team: digitalni tisk

Tiskanje majic

Za kakovosten tisk na majice uporabljajo več metod. Za večje količine je najprimernejši sitotisk, saj zagotavlja odlično obstojnost. Primeren je za enostavne grafike, logotipe in različne napise.

Pri manjši količini izdelkov priporočajo tisk s tako imenovano flex folijo. Ta je pri manjši količini izdelkov cenovno ugodnejša od sitotiska, poleg majic jo priporočajo za potisk delavskih uniform, softshellov in tekstilnih izdelkov iz materialov, ki prenesejo temperaturo nad 100 stopinj Celzija.

Ko tiskajo fotografije ali podobne motive, kjer morajo uporabiti neomejeno količino barv, pridejo v poštev tako imenovani preslikači. Gre za posebno vrsto folije, na katero natisnejo motiv in ga na izdelek prenesejo s toplotno prešo. Preslikači so kot nalašč za unikatne majice in podobne izdelke za rojstne dneve, obletnice in druge posebne priložnosti.

Potisk izdelkov

Tampotisk omogoča potisk različnih površin in materialov. Velikost tiska ne presega 30 x 60 mm, zato je primeren predvsem za kemične svinčnike in druga pisala, vžigalnike, USB ključke, kalkulatorje, manjše lesene izdelke, obeske, steklene izdelke in tako naprej.

Poleg potiska papirja, majic in drugih manjših izdelkov, ponujajo izdelavo vašega osebnega žepnega planerja, personaliziranega koledarja (blok za naročanje) in polepitev s folijo (vozilo, okna, vrata).

Tiskarna Aida Team: promocijska darila

Grafično oblikovanje

Široko paleto tiska dopolnjujejo storitve grafičnega oblikovanja. Strokovnjaki v tiskarni Aida najdejo kreativen način za predstavitev vašega podjetja kot celote ali posameznega izdelka in storitve.

Cilj oblikovanja je ustvariti estetsko zgodbo, ki je opazna, večna in deluje kot celota, ne glede na trende. Pri grafičnem oblikovanju zasledujejo načelo osebnega pristopa in miselnost, da ne gre le za oblikovanje lepih izdelkov, temveč predvsem za njihovo funkcionalnost in uporaben vidik.

Tiskarna Aida ima poslovne prostore v Kamniku na Ljubljanski 15. Strankam je na voljo tudi brezplačno parkirišče.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja AIDA TEAM d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AIDA TEAM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.