OTEL d.o.o.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik
  • 041 505 323
  • otel@siol.net
  • o-tel.si/
Davčna št.:
SI 66592488
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
6596126000
Transakcijski račun:
SI56 0310 3100 0820 345
Osnovna dejavnost:
J61.100 Telekomunikacijske dejavnosti po vodih
Ustanovitelj:
Aleš Šuligoj, Barbara Jenko

Tehnologija optičnih vlaken in optične komunikacije je že nekaj časa prisotna na trgu informacijske tehnologije in tudi dostopna končnim uporabnikom. Optična tehnologija olajša komunikacijo in pohitri prenos informacij ter postaja vse bolj nepogrešljiva, zlasti v poslovnem svetu. Optična komunikacija je preoblikovala telekomunikacijsko industrijo. V več letih dosledne zanesljivosti so optična vlakna postala prevladujoča izbira za hrbtenično infrastrukturo Ethernet, hitre internetne storitve in splošno podatkovno omrežje. Podjetje OTEL d.o.o. se že več kot 25 let ukvarja z optičnimi komunikacijami.

Zaključujejo vse vrste optičnih vlaken s fuzijskim varjenjem, po naročilu izdelujejo priključne in zaključne optične kable. Specializirali so se za izdelavo optičnih spojk in zaključevanja optičnih delilnikov. Izvajajo tudi optične meritve z instrumenti, kot so ODTR merilec moči in izdelajo vso potrebno dokumentacijo. Med dodatne storitve spada tudi vpihovanje, uvlačenje in obešanje različne vrste optičnih kablov. Po potrebi uredijo tudi manjša gradbena dela, od izkopa do sanacije TK kabelske kanalizacije.

So tudi pogodbeno podjetje za vključevanje končnih naročnikov v Telekomovo optično omrežje.

Optične spojke

Optične spojke, ki se uporabljajo za povezavo in razdružite optičnih kablov, igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju kakovostnega obratovanja kabelskih sistemov. Po sami namembnosti spojke razlikujemo glede na mesto montaže (zemeljska ali zračna). Na kakovost in uporabnost spojke vpliva kar nekaj dejavnikov. Pri izbiri vam svetujejo strokovnjaki podjetja OTEL, ki so strokovno usposobljeni za delo z materialom priznanega proizvajalca optične opreme Hellerman Tyton. Specializirani so za vgradnjo:

  • ADSS spojk – samonosilni kabel z optičnimi vlakni za obešanje po oporiščih
  • OPGW spojk – optična vlakna, vgrajena v strelovodni vrvi
  • OPWR spojk – kabel z optičnimi vlakni, ovit okoli faznega vodnika
  • Optičnih kabelskih spojk – zemeljski kabel različnih značilnosti za zunanje polaganje

OTDR meritve

ODTR je tehnološko prefinjen elektrooptični instrument za integracijo, ki je narejen iz Rayleighovega razprševanja in Fresnelove odsevne refleksije. Uporablja se pri vzdrževanju in izdelavi optičnih kablov. Pri podjejtu OTEL izvajajo optične meritve pred polaganjem optičnih kablov ter končne meritve po končani vgradnji. Z OTDR meritvam odkrivajo napake na optičnih povezavah in omrežjih.

Optični kabli

Obstajata dva osnovna načina nameščanje optičnih kablov v predhodno nameščen kanal, metoda uvlačenja in vpihovanja. Metoda se izbere glede na pogoje na lokaciji in razpoložljivost strojev in virov. Pri podjejtu OTEL vpihovanje optičnih kablov poteka na osnovni zračne blazine. Prednosti metode vpihovanja so poenostavljeno načrtovanje, stroškovno učinkovita rešitev in hitra namestitev. Prav tako poskrbijo za obešanje samonosilnih optičnih kablov in uvlačenje zemeljskih optičnih kablov v TK kabelsko kanalizacijo.

Delilniki

Optični delilnik je vezni element med optičnimi elektronskimi napravami in optičnim kablom. V delilniku se zaključi optični kabel na različne vrste optičnih priključkov. Lahko se jih uporablja za zaključevanje optičnih tras kot tudi za optično spojko, ali kot nosilec optičnih elementov. Obstajajo različni delilniki za različne zahtevnosti in potrebe omrežja: vgradni, stenski, zaključne doze in sistemi visokih gostot.

Za še več informacij obiščite spletno stran podjetja OTEL ali pa stopite v kontakt preko e-poštnega naslova otel@siol.net ali telefonske številke 041 505 323.


Deli z drugimi: