DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 42586801
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
6175872000
Transakcijski račun:
SI56 6100 0000 3704 486
Osnovna dejavnost:
G46.520 Trgovina na debelo z elektronskimi in telekomunikacijskimi napravami in deli
Ustanovitelj:
Gašper Golob

Ustrezna programska oprema pravočasno zaustavi spletnega vsiljivca. Kako pa zaustavimo nevidnega napadalca brez vonja in okusa, ki je lahko smrtonosen? Pri podjetju Detektor sistemi d.o.o. so pripravili preventivne rešitve, ki vas bodo zaščitile pred nevidnim morilcem, ogljikovim monoksidom.

Ogljikov monoksid (CO) je zelo strupen plin, ki organizmu preprečuje absorbiranje kisika, kar vodi v resne in tudi usodne poškodbe tkiv. Čeprav so naša telesa opremljena s številnimi čutili, vseeno ne morejo zaznati prisotnosti ogljikovega monoksida. Pravočasno ga lahko zazna le za to ustrezen javljalnik.

Bodite pozorni na opozorilne znake

Dolgoročna izpostavljenost veliki koncentraciji ogljikovega monoksida je izjemno škodljiva. Ob blažji izpostavljenosti CO občutite rahel glavobol, slabost, bruhanje, utrujenost in bolečine, podobne kot pri virusnih obolenjih. Srednja izpostavljenost že pomeni močnejše in daljše glavobole, zaspanost, zmedenost in motnje vida. Pri visoki izpostavljenosti pa nastopijo krči, možna je odpoved srca, nezavest in tudi smrt.

Detektor sistemi_EiElectronics

Na katere vire ogljikovega monoksida morate biti pozorni?

Veliko starejših stanovanjskih objektov nima ustrezno saniranih dimnikov, kar lahko privede do nabiranja saj in potencialno tudi do širjenja nevarnega CO plina. Plinske kuhalne plošče, prenosni plinski grelniki, kamini na trda goriva, plinske kurilne naprave, krušne peči in motorna vozila v zaprtih prostorih so lahko največji viri nastajanja smrtonosnega plina.

Posebno pozornost je potrebno nameniti kurilnim napravam, ki zrak delovanje zajemajo iz istega prostora, v katerem se nahaja kurilna naprava. Če imate kateregakoli izmed naštetih virov v svojem domu, pri podjetju Detektor sistemi svetujejo, da dom opremite z javljalniki ogljikovega monoksida evropskega proizvajalca EiElectronics z Irske. Podjetje je vodilno na področju inovativnih proizvodov za detekcijo požara in ogljikovega monoksida v gospodinjstvih.

Javljalniki CO – prva obrambna linija pred zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom

Vsi javljalniki so testirani v skladu z evropskima standardoma SIST EN 50291-1 in SIST EN 50291-2. Na voljo sta osnovna (serija Ei207) in napredna (serija Ei208) različica javljalnikov, ki si delita nekaj ključnih prednosti:

  • 10-letno življenjsko dobo visoko kvalitetnega elektrokemičnega senzorja za detekcijo CO;
  • funkcijo Predalarm, ki vas predčasno opozori na prisotnost ogljikovega monoksida;
  • indikator prenehanja delovanja oziroma izteka življenjske dobe in
  • baterijsko napajanje.

Razlikujeta se predvsem v načinu napajanja: osnovni model deluje na zamenljivi bateriji 2x AAA, medtem ko se pod pokrovom naprednega modela nahaja 3V litijeva nezamenljiva baterija, ki zagotavlja več kot 10 let delovanja javljalnika. Napredno serijo Ei208 odlikujeta dve posebni funkciji: AudioLINK in RadioLINK.

Javljalnik_EiElectronics

AudioLINK omogoča zvočni prenos podatkov o delovanju javljalnika, ki jih lahko naložite na mobilne naprave Android, iOS in Windows. Podatki o delovanju in vseh dogodkih se zbirajo v spominu javljalnika od prvega dne aktiviranja do konca življenjske dobe. Na mobilnih napravah boste imeli tako vpogled v aktualno stanje javljalnika (stanje baterij in status delovanja senzorja) ter v zgodovino zaznavanja ogljikovega monoksida.

RadioLINK funkcija omogoča povezavo večjega števila javljalnikov in ostale dodatne opreme proizvajalca EiELECTRONICS v skupno mrežo – ko se aktivira en javljalnik, pošlje signal alarma na vse ostale v povezani skupini. Tako lahko vedno slišite zvočni signal alarma, ne glede na to, kje v objektu se nahajate.

Za radijsko povezavo potrebujete dodatni radijski modul, ki se ga vgradi v vsako enoto. S tem je omogočen prenos signala alarma tudi na ostale naprave (npr. GSM modul), s katerimi lahko aktivirate sosede, gasilce ali zdravniško pomoč. Sistem omogoča tudi krmiljenje ostalih električnih naprav v primeru sproženega alarma (vlomne centrale, plinske kurilne naprave, plinski ventili, prezračevalni sistemi …).

Zakaj izbrati EiELECTRONICS javljalnike ogljikovega monoksida?

  • Trajnostna rešitev z več kot 10 let življenjske dobe
  • 5-letna garancija
  • Proizvedeno v Evropi
  • Vsi kupci javljalnikov EiElectronics lahko izkoristite brezplačno svetovanje o ustrezni namestitvi v bivalnem prostoru!
Javljalnik_EiElectronic_CO

Za bolj zahtevne uporabnike, kot so gasilci, prvi posredovalci ali zdravniške ekipe, imajo v podjetju Detektor sistemi na voljo tudi specializirane osebne prenosne merilnike ogljikovega monoksida ameriškega proizvajalca MOLEX. Merilnik Inspector CO je primeren za uporabo tudi v ekstremnih delovnih okoljih, kjer zlahka premaguje udarce ali izpostavljenost vodi z IP67 zaščito. Zelo dobro se obnese na primer v avtomehaničnih delavnicah, pri pregledovanju objektov, testiranju kurilnih naprav in pri uporabi delovnih strojev.

Javljalniki in merilniki CO so nepogrešljivo orodje v boju proti zastrupitvi z ogljikovim monoksidom. Predstavljajte si, da vas ščiti nevidni oklep, ki vas dan in noč varuje pred smrtonosnim plinom. Več o detekciji ogljikovega monoksida si lahko ogledate na njihovi spletni strani.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Detektor sistemi_logotip1

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DETEKTOR SISTEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.