Računalništvo, telefonija
13.08.2018 12:54
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ostanite v igri z idealno kombinacijo študija

..Idealna kombinacija študija: 100 % online študij + predavanja in vaje..
Ostanite v igri z idealno kombinacijo študija
Ostanite v igri z idealno kombinacijo študija

Računalništvo in informatika sta vaši domači področji, delo je zanimivo in predvsem izjemno perspektivno. To potrjuje tudi Švicarski raziskovalni inštitut, ki je inženirja informatike uvrstil med trenutno najbolj perspektivne poklice.

Mogoče ste med tistimi, ki že imate veliko znanja s področja informatike in vam za piko na in manjka samo še diploma. Ali pa je informatika tisto področje, ki vas tako zelo privlači, da si želite stopiti v svet IT-ja kot strokovnjak. Ne glede na to, kakšen je vaš motiv, je dejstvo, da so inženirji informatike zaželen kader v vsakem podjetju, tako v Sloveniji kot v tujini.

In ker je informatika področje, ki se spreminja z izjemno hitrostjo je izjemno pomembno, da ostanete ves čas »v igri«. Zato je zadnji čas, da se odločite tudi za študij.

Velika ponudba študijskih programov s področja informatike
Ponudbe za višješolski študij Informatike je v Sloveniji kar nekaj, zato je pomembno, da pred odločitvijo dobro razmislite. Vsebinsko so študijski programi enaki, zato, kaj so prednosti, ki jih posamezne višje šole ponujajo, povprašajte diplomante in študente o njihovih izkušnjah, o skrbi za študente, da ti niso le številke, o opravljanju izpitov … Pozanimajte se o načinu študija in ali nam lahko nudijo še kaj več!

Ko služba, hobiji, čas in lokacija niso več ovira za študij
Pogosto nas služba, hobiji in druge obveznosti odvrnejo od misli na študij. A tako kot nam sodobna tehnologija danes lajša življenje in delo, nam omogoča tudi veliko več fleksibilnosti pri študiju. Vodilni na področju e-izobraževanja in “online” študija so danes zagotovo na Višji strokovni šoli DOBA, ki letos praznuje 20 let.

Je danes edina višja šola, ki ponuja možnost študija informatike v kombinirani obliki. Tako vam omogočajo, da študirate nekaj predmetov 100-odstotno “online”, brez predavanj, druge predmete pa v kombinaciji s srečanji v predavalnici. Tovrsten način študija je po mnenju njihovih študentov in diplomantov idealna izbira za vse, ki ste zaposleni in imate druge obveznosti.

»Kombinirani študij mi je omogočil najboljšo razporeditev časa saj “online” del predmeta omogoča maksimalno prilagodljivost. Hkrati pa smo na srečanjih s predavatelji v živo razjasnili marsikatero nejasnost in si tudi medsebojno pomagali.« pravi Željko Lukić, študent.

Najbolj pomembna so praktična znanja
Danes je pomembno, da lahko pridobljena znanja takoj začnete uporabljati v praksi. Zato dajejo na višji strokovni šoli Doba velik poudarek praktičnim vajam. Skozi celoten študij vas aktivno vodijo predavatelji in mentorji, ki niso zgolj teoretiki ampak strokovnjaki s področja, ki ga predavajo. Priložnost pa boste imeli spoznati tudi druge priznane strokovnjake, ki se vam bodo pridružili kot gostujoči predavatelji.

Diploma odpira vrata do boljšega življenja
Dobini diplomanti se večinoma zaposlujejo v najrazličnejših podjetjih, upravnih organih, javnih podjetjih, zavodih, bankah, zavarovalnih družbah, izobraževalnih ustanovah … Delovna mesta, na katerih se zaposlujejo, so spletni programer, informatik, administrator, vzdrževalec programske opreme, prodajni svetovalec …

Prvi korak boste naredili že, če boste obiskali spletno stran www.doba.si in se udeležili informativnega dne, kjer vam bodo sodelavci Dobe natančno predstavili program in način študija. Informativni dan bo v torek, 28. avgusta, v Mariboru, Ljubljani in tudi online. (P. R.)

Izberite študij Infromatike na Dobi in pridobili boste veliko!

  • V dveh letih boste pridobili višjo izobrazbo in izboljšali svoj ugled.
  • Svoja znanja boste bogatili z praktičnimi vajami in primeri iz prakse.
  • Ustvarili si boste možnosti za napredovanje, novo službo, višjo plačo.
  • Študij je prilagojen zaposlenim študentom.

Prijavi napako v članku