Računalništvo, telefonija
08.12.2014 15:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci nad vodilne proizvajalce mobilnih telefonov

Prvi pametni mobilni telefon kitajskega podjetja Xodiom se lahko brez težav postavi po robu izdelkom vodilnih proizvajalcev mobilnikov.
Prvi pametni mobilni telefon kitajskega podjetja Xodiom se lahko brez težav postavi po robu izdelkom vodilnih proizvajalcev mobilnikov.

Kitajska podjetja se vse bolj uveljavljajo na področju pametnih mobilnih telefonov, saj se njihovi izdelki že lahko kosajo z napravami vodilnih proizvajalcev, hkrati pa so vsaj za polovico cenejši. To so tokrat dokazali tudi pri novonastalem podjetju Xodiom, saj njihov prvi pametni mobilni telefon ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Novost je namreč opremljena s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 1.440 x 2.560 slikovnih točk, procesorjem Qualcomm Snapdragon 805 frekvence 1,7 gigaherca, sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z do 64 gigabajti prostora.

Prvi pametni mobilni telefon kitajskega podjetja Xodiom se odlično obnese tudi pri zajemanju fotografij in videoposnetkov ter pri opravljanju spletnih videokonferenc, saj je opremljen z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti petih milijonov točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.200 miliamperskih ur, medtem ko je za hitro povezovanje v mobilna omrežja poskrbljeno s podporo za mobilni standard 4G/LTE. Na voljo je tudi bogata paleta raznovrstnih tipal in senzorjev, kot so merilec pospeška, giroskop, kompas, merilec srčnega utripa, barometer in še mnogo več.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon kitajskega podjetja Xodiom se bo na trgu pojavil v prvi polovici januarja, pri čemer ga je že zdaj mogoče prednaročiti na spletni povezavi bit.ly/XoDioM. Za nakup inačice z 32 gigabajti vgrajenega pomnilnika je treba odšteti preračunanih 268 evrov, medtem ko je 64-gigabajtna različica vrednotena na preračunanih 308 evrov.


Prijavi napako v članku