Telefonija
03.09.2008 16:41

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov odgovor na App Store

Sodeč po delovnih mestih, ki jih iščejo pri Microsoftu, se velikan pripravlja na zagon svoje lastne spletne trgovine za dodatno programsko opremo za Windows Mobile OS, imenovano Skymarket.

Iskano je mesto za vodjo produktov, ki bi nadziral marketing in razvoj te ponudbe, ki je mišljena kot dopolnilo ob izzidu njihovega novega operacijskega sistema za mobilne telefone, Windows Mobile 7.

Ustvarjalci programske opreme izven Microsofta so ustvarili že več kot 15.000 aplikacij za sistem Windows Mobile, zaenkrat pa se prodajajo le preko množice raznih prodajalcev in spletnih strani. Kot izgleda stremi tudi Microsoft k pristopu, ki jo je uporabil že Apple s svoji spletni trgovini App Store, ki ponuja programe za iPhone. Programska oprema, ki je tam ponujena, šteje že več kot 1,000 aplikacij, ki niso na razpolago nikjer drugje. Eden izmed ciljev, ki jih z Windows Mobile trgom zasleduje Microsoft, je prav vzpostavitev enotne spletne trgovine za zbiranje in razpečevanje programske opreme.

Microsoft ni novinec, saj je že poskušal programsko opremo spraviti pod eno streho s storitvijo Windows Mobile Catalog, ki pa je le katalog, ki vsebuje nadaljne povezave do dejanskih proizvajalcev, ki prodajajo aplikacije. V primerjavi s tem je Applova trgovina zares centralna, saj vodi sama vse operacije nakupa. Tega si sedaj očitno želi tudi Windows.


Prijavi napako v članku