Računalništvo, telefonija
10.11.2014 18:16

Deli z drugimi:

Share

Microsoft TechDays

Tehnologija nas spremlja na vsakem koraku, v svetu IT novosti pa bo pestro tudi v prihajajočem letu.
Microsoft TechDays
Microsoft TechDays

Da boste na tekočem, pripravljajo v podjetju Microsoft Slovenija dva Microsoft TechDays dogodka. Celodnevna seminarja sta se lansko leto odvila pod okriljem Microsoft NT konference, letos pa ju predstavljajo kot samostojna brezplačna dogodka. Znanje in razvoj tehnologije bomo torej ponovno spremljali čez celo leto, raziskovanje novosti IT sveta pa bomo maja 2015 okronali z Microsoftovo 20. NT konferenco.

Prvi val novosti je pred nami in v kratkem ga bomo pozdravili z Microsoft TechDays dogodkom. Udeležba je brezplačna, v svet tehnologije pa bomo vstopili 11. novembra 2014 ob 9. uri na sedežu Microsofta Slovenija, ki se nahaja v Kristalni palači v BTC (Ameriška ulica 8).

Predavatelji bodo podrobneje predstavili štiri sklope tematik, med katerimi prehajanje ne bo mogoče. Na izbran seminar se lahko prijavite na spletnem mestu www.techdays.si.

Modern Biz: Windows Server 2003 migracija

Luka Manojlović, MA-NO d.o.o.

Elvis Guštin, EM-soft d.o.o.

Windows Server 2003 je še vedno zelo razširjen strežnik, po XP-jih pa se tudi njemu bliža konec podpore. Če je v vašem podjetju, oziroma pri vaših strankah, še vedno v uporabi, bo treba poskrbeti za migracijo na eno izmed novejših različic strežnika. Na seminarju si bomo pogledali vse korake, ki so potrebni za uspešno migracijo. Med drugim bomo govorili o tem, katera izmed različic strežnika 2012 R2 je najbolj primerna za organizacijo, ter, ali se splača virtualizirati. Seveda si bomo ogledali tudi prihajajočo različico Windows Server 10, dotaknili se bomo tudi specifik strežnika Small Business Server 2003.

Enterprise Mobility Suite: Upravljanje mobilnih naprav – od identitet do varnosti

Mirad Maglič, Oliver Zofič, Microsoft

Sašo Arh, Astec

Matej Breznik, SI-CERT

S poplavo mobilnih naprav v podjetjih, je postalo zagotavljanje varnosti vse težje. Vendar pa hkrati mobilne naprave omogočajo in poenostavljajo oddaljeno delo. Enterprise mobility suite je skupek orodij, ki je namenjen obvladovanju identitet, upravljanju naprav in zagotavljanju pravic ter varnosti. Na seminarju bo tekla beseda o njegovih ključnih elementih, naredili pa bomo tudi pregled nad spletnimi pastmi, v katere pisci zlonamerne programske opreme želijo zvabiti naše uporabnike.

Exchange Ignite – dobre prakse, ki bi jih moral poznati vsak Exchange administrator

Sašo Erdeljanov

Več kot leto dni po izidu novega strežnika, imamo veliko znanja o tem, kako uspešno postaviti in vzdrževati strežnik Exchange 2013. Na seminarju si bomo pogledali predvsem pogoste napake, ki se pojavljajo v konfiguracijah, ter seveda dobre prakse in ideje o tem, kako sisteme še dodatno popraviti.

DevCamp: Cloud – moderen spletni razvoj

Rok Bermež, Kompas Xnet

Bojan Vrhovnik, Microsoft

Anže Vodovnik, Saop d.o.o.

Seminar je namenjen spletnim razvijalcem, ki bi radi spoznali ali pa osvežili znanje Microsoftove spletne razvojne platforme. Pogledali si bomo novosti na področju same platforme ASP.NET, se poglobili v delo s podatki, ter dodali aktualne teme. Med drugim bomo tako govorili o upravljanju identitet in o dostopu API-jev. Udeležence čaka malo prezentacij, veliko demotov ter praktičnih primerov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več